Parmaklarını kestiği doktor daha önce hayatını kurtarmış

Parmaklarını kestiği doktor daha önce hayatını kurtarmış
Ankara’da doktora bıçaklı saldırı olayında dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. Saldırganın sırtından ve elinden bıçaklayarak ağır yaraladığı doktor Ertan İskender’in geçmişte intihar girişiminde bulunan saldırganın hayatını kurtardığı öğrenildi.


Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hastası olduğu doktora bıçakla saldırarak 4 parmağını kaybetmesine neden olan saldırgan Bayram N.’nin geçmişte intihar girişiminde bulunduğu ve hayatını aynı doktor Ertan İskender’in kurtardığı ortaya çıktı.


HAYATINI KURTARAN DOKTORU BIÇAKLADI

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Rahmi Kılıç yaralı doktoru ziyareti sırasında dikkat çekici bir bilgi paylaştı. Kılıç, saldırganın daha önce intihar girişiminde bulunduğunu ve hayatını doktor Ertan İskender’in kurtardığını belirterek şunları söyledi:
"Hasta yara yerine bağlı şikayetleri için doktora geliyor. Doktor arkadaşlar da bir sıkıntısı olmadığını söylüyorlar. İşin ilginç yanı bıçakladığı doktor arkadaş daha önce bu hastanın intihar girişimini engelleyen arkadaş. Psikolojik tedavisi devam eden ve poliklinikte kontrolü devam eden bir hasta. Doktorumuz elinden bıçaklanıyor. Bu durum ileride mesleğini yapmasını engelleyecek bir durum. Arkadaşımız 3 yıllık asistan, ortopedi uzmanı olmaya namzet bir arkadaş. Sağ elinde parmaklarını koparacak şekilde yaralanıyor. Sağ el bir ortopedist için çok önemli. Ameliyat yapmasını engelleyecek bir olay bu. Bu doktor arkadaşlarımızın şevkini kıran yaralayan bir şey. Hem de Kovid döneminde böyle bir şey olması çok üzücü."

SIRTINDAN VE ELİNDEN BIÇAKLANDI

Prof. Dr. Kılıç, doktorun sırtı dönükken bıçaklı saldırıya uğradığını, olayın planlanarak yapıldığını bildirerek "Öğlen geliyor akşama kadar ayrılmıyor. Bıçak yanındaymış, tasarlanmış bir olay acı olan bu. Engelleyici olması için yeterli cezanın verilmesi gerekiyor. Doktoru ziyaret ettik, olayı defalarca anlattı. Doktor bir şey hatırlamadığını, arkası dönükken sırtından yapılan bir saldırı olduğunu söylüyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan Bayram N., karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.




ŞİFA VEREN ELİ KESMEYE ÇALIŞMAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaşanan olayla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Koca işlenen suçun affının mümkün olmadığını belirterek şu ifadelere yer verdi:
“Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi''nde asistan hekimimiz Ertan İskender bir hastanın saldırısına uğrayarak elinden ve belinden yaralandı. Bıçaklı saldırıya uğrayan hekimimiz şu an ameliyatta. Durumu yakından takip ediyorum. Şifa veren eli kesmeye çalışmanın affı mümkün değil”


HAK VE EMNİYETİ BİZE EMANET

“Saldırıya uğrayan meslektaşım Ertan İskender''in ameliyatı başarıyla tamamlandı. Kendisiyle konuştum, durumu iyi. Saldırgan adli işlemler için polis gözetiminde. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım. Canımızı emanet ettiğimiz hekimlerimizin hak ve emniyeti bize emanet.” DHA



 

İlgili Haberler