Bu ne hız, biraz yavaş normalleşin beyler

Bu ne hız, biraz yavaş normalleşin beyler
Korona virüs salgını sonrası iki buçuk ay sonra ilk defa bu hafta sonu uygulanmayan sokağa çıkma yasağı, istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Kadıköy Caddebostan ve Moda sahillerinde kalabalık bir grup sosyal mesafeyi hiçe sayarak dans ederken Alibeyköy ve Bayrampaşa Otogarında da asker eğlenceleri kurallara riayet edilmeden yapıldı.

Korona virüs salgını sonrası uygulanan tedbirler kapsamında hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu. Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı için ise önce İçişleri Bakanlığı yasak ilan etmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile yasağı iptal etmişti. Erdoğan ayrıca, Maske-Mesafe-Temizlik kurallarına riayet edilmesini istemişti.

“YASAK TEKRAR GÜNDEME GELEBİLİR”

10 yeni Millet Bahçesinin açılışında da sokağa çıkma yasağını iptal etmesine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilerleyen süreçte sokağa çıkma yasağı uygulamasının yeniden gündeme gelebileceğini ifade etmişti.

Ancak bu hafta sonu uygulanmayan sokağa çıkma yasağı, istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Bu durum başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı isyan ettirirken sosyal medyada da bu görüntülere büyük tepki geldi.

ASKER EĞLENCELERİNDE NE MASKE NE MESAFE

İstanbul Eyüpsultan'da bulunan Alibeyköy Otogarı'nda dün akşam saatlerinde kaydedilen görüntülerde yaklaşık 20 kişilik bir grup, arkadaşlarını askere uğurlamak için otogara giriş yaptı.

otogarlardaki-asker-ugurlamasinda-maske-unutuldu-sosyal-mesafe-hice-sayildi-7600-dhaphoto5-1.jpg

Korona virüs salgınında önemli bir önlem olan sosyal mesafe kuralını hiçe sayan grupta bulunanlar, askere gidecek olan kişiyi havaya attı. Yaşananlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. 

otogarlardaki-asker-ugurlamasinda-maske-unutuldu-sosyal-mesafe-hice-sayildi-7600-dhaphoto3.jpg

Bayrampaşa'da bulunan İstanbul Otogarı'nda yapılan başka bir asker uğurlamasında ise kalabalık bir grup, aralarına aldıkları askere gidecek olan gençle birlikte bir süre müzik eşliğinde oyun oynadıktan sonra askere gidecek olan kişiyi havaya attı.

otogarlardaki-asker-ugurlamasinda-maske-unutuldu-sosyal-mesafe-hice-sayildi-7600-dhaphoto4.jpg

Sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı, hiç kimsenin maske takmadığı asker uğurlaması kameralara yansıdı. 

“ÇOK FAZLA NORMALLEŞMEYELİM”

Kadıköy Caddebostan Sahili'ne akın eden vatandaşlar, korona virüs salgınına aldırmadan eğlendi. Müzik eşliğinde göbek atan eden vatandaşlar, sosyal mesafeyi hiçe saydı maske takmayı unuttu.

kadikoyde-koronavirusu-hice-saydilar-sahilde-gobek-atip-eglendiler-2791-dhaphoto1.jpg

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, görüntülere tepki gösterdi.

korona-virus-caddebostan-sahil.jpg

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kadıköy Caddebostan Sahili'nde göbek atarak eğlenen vatandaşların sosyal mesafe kuralını ihlal etmesini ve maske takmamasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından o anlara ilişkin görüntü paylaşan Bakan Koca, "Son vakanın tedavi edildiği, salgınla mücadelenin geride risk kalmayacak şekilde başarıya ulaştığı haberini alan vatandaşlarımız kutlamalara başladı. Bu habere daha var. Çok fazla normalleşmeyelim. MASKE + MESAFE KURALINA MODA OLARAK UYALIM" dedi. 

cadde-bostan-fahrettin-koca-tepki.jpgkorona-virus-caddebostan-sahil-001.jpg