Bu tertip Türk siyasi tarihine kara lekedir

Bu tertip Türk siyasi tarihine kara lekedir
Bu tertip Türk siyasi tarihine kara lekedir

DENİZ Baykal’la ilgili iddiaları “Bu utanç verici tertip kara bir leke olarak siyasi tarihimize geçecek” sözle

DENİZ Baykal’la ilgili iddiaları “Bu utanç verici tertip kara bir leke olarak siyasi tarihimize geçecek” sözleriyle değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  gelişmelerin milleti endişeye sevk ettiğini ifade etti.

Utanç verici kara leke
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Ana muhalefet liderinin özel hayatına yönelik muhatap olduğu utanç verici tertibin kara bir leke olarak siyasi tarihimize geçeceği de açıktır” dedi
 Fatih ERBOZ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Deniz Baykal’la ilgili iddialara ve sonrasında ortaya çıkan gelişmelere” ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, Türkiye’nin içine düştüğü puslu siyasi ortamın gerilimlerini ve gerginliklerini alabildiğine yaşadığını söyledi.  Son dönemde yaşanan olayları “düşündürücü” olarak nitelendiren Bahçeli, yaşananların milleti şaşırttığını ve endişeye sevk ettiğini belirtti. Bahçeli, şunları kaydetti: “Çok ciddi sosyal çözülme, ahlaki çöküş ve hayatın her alanında ortaya çıkan yozlaşma hali, üst düzey siyasetçileri de etkisi altına almıştır. Bunun en son örneği Baykal’ın da içinde yer aldığı iddialarda ortaya çıkmıştır. Kişisel ilişkilerin ve özel hayatın mahremiyetinin sınırlarını tayin etmek elbette ki şahısların belirleyeceği bir alandır. Ancak ana muhalefet liderinin özel hayatına yönelik muhatap olduğu utanç verici tertibin kara bir leke olarak siyasi tarihimize geçeceği de açıktır.” Bahçeli, “Burada esas üzerinde durulması gereken nokta, Türk siyasetinin gizli mihraklar tarafından tanzim edilmeye çalışılıyor olmasıdır” dedi.
Alçalma halinin son şekli
Bahçeli açıklamasını şöyle sürdürdü: “2 kişiye ait olduğu iddia edilen görüntülerin, özel hayatın dokunulmazlığı ve gizliliği ilkelerini hiç dikkate almadan ve umursamadan, medya üzerinden ahlaksız yöntemlerle sızdırılması tarifi olmayan bir alçalma halinin son şeklidir. Bu gelişmeler üzerine Baykal’ın, istifa kararını açıklarken iddiaların komplo olduğunu vurgulaması, ülkemizin her sorununu çözmekle görevli ve yetkili olan AKP hükümetine de büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Yaptıkları görev itibariyle göz önünde olan siyasetçilerin; internet üzerinden yayımlanan ahlak, vicdan ve hukuk dışı saldırılara hedef haline gelmiş olması, ülkemizin hangi karanlık noktalara sürüklenmek istendiğinin en son delili olmuştur.” Devlet Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi, son olayla birlikte ortaya çıkan bireysel hak ve özgürlük alanlarını doğrudan ihlal eden, bu ve benzeri kanunsuz girişimlerin ve arkasındaki mihrakların tespitini ve gerçeklerin gün ışığına çıkarılmasını hükümetten acil olarak beklemektedir” dedi.