Bülent Arınç Manisa’da çatlak onardı!

Bülent Arınç Manisa’da çatlak onardı!
AKP'li Bülent Arınç, Manisa'da yaptığı konuşmada Bu kararlara hiçbirimiz hık mık edemeyiz. Bu Cumhurbaşkanımızın kararıdır” diyerek küskün partilileri sandığa çağırdı.

Bülent Arınç, adayların açıklanması sürecinde AKP Genel Merkezi’nin tercihlerini tasvip etmeyen Manisalı seçmenlere seslendi. Arınç, “Bu kararlara hiçbirimiz hık mık edemeyiz. Bu Cumhurbaşkanımızın kararıdır” diyerek küskün partilileri sandığa çağırdı.

AKP Genel Merkezi’ne gelen anket sonuçları, 31 Mart’a sayılı günler kala seçim çalışmalarını daha da hızlandırmalarına neden oldu. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ve bakanlar düzeyinde yerel seçimlere yönelik ziyaretlerini artıran Cumhur İttifakı üyelerine eski milletvekilleri de destek olmaya başladı.

Özellikle AKP içerisindeki küskünleri yeniden kazanmak için yoğun çaba sarf eden AKP’li isimler, kemik kitle içerisinde görülen kararsız seçmenleri konuşma yaptıkları her noktada sandığa davet ediyor. TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç da AKP’ye oy isteyen isimler arasında. Arınç, memleketi Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde Cumhur İttifakı için destek istedi. 

“BU CUMHURBAŞKANIMIZ VE PARTİMİZİN KARARIDIR”

Cumhur İttifakı’nın Manisa Kırkağaç’ta, aday olarak MHP’li Yaşar İsmail Gedüz’ü göstermesine karşı çıkan AKP’lileri sandığa davet eden Arınç, “Bu seçimlere Cumhur İttifakı olarak yani MHP ile birlikte girmek için karar alındı. Bu karara hiç birimiz hık mık edemeyiz. ‘Bu Cumhurbaşkanımızın kararıdır, partimizin kararıdır, bunda da bir hayır vardır’ diyerek koşa koşa cevap vermemiz gerekir” dedi.

“SENİN KARŞINA ÇIKMAYACAĞIM DEMELİYDİ”

AKP ve MHP’nin önümüzdeki seçimlerde oylarını birleştirmek zorunda olduğunu ifade eden Arınç, “Genel merkezimiz toplandı ve Gedüz’de karar kıldı. Hiçbir zaman ben böyle bir itirazı kendim için kullanmadım. O yüzden yapılan istişareler sonucunda Kırkağaç’ta Yaşar İsmail Gedüz’e karar verilmişse bize düşen hayırlı olsun, bütün gücümle senin yanındayım, arkandayım, senin karşına çıkmayacağım demeliydi” ifadesini kullandı.

“VERİLEN KARARA MÜDAHALE ETME HAKKIN OLMAZ”

Arınç sözlerini şöyle tamamladı: “Partiler disiplinli kurumlardır. Herkesin aklına geldiğini yaptıkları yerlere parti denmez. Hoşlanmadığın bir şey varsa yeri gelince dile getirirsin. Sana bir şey sorulursa fazlasıyla konuşursun ama işin o kadar. Verilen karara müdahale etme hakkın olmaz. Biz böyle öğrendik siyaseti. 40 yıldır böyle yaptık siyaseti. Böyle yapmakta da fayda var. Benim yapacağım tek iş var, sandıkta Cumhur İttifakı için oy kullanmaktır.”