Bülent Arınç’tan Bakanlığın Yılmaz Güney paylaşımına beklenmedik tepki

Bülent Arınç’tan Bakanlığın Yılmaz Güney paylaşımına beklenmedik tepki
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Yılmaz Güney paylaşımında tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanlığı''nın mesajını Twitter hesabından yaptığı paylaşımla eleştirdi.

Çözüm sürecinde dağa çıkışlar için "nitelikli hal aldı" ifadeleriyle hatırlanan Arınç, Yılmaz Güney’in devletin hakimini öldürdüğüne dikkat çekerek, "Ancak fikirlere ve sanata duyulan saygı, bir katile paravan olamaz" ifadelerini kullandı.

Arınç paylaşımının devamında da, "Devletin hakimine silah doğrultmuş, öldürmüş ve bundan dolayı hüküm giymiş bir ismin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “saygıyla anılmasını” kınıyorum" dedi.

Bakanlığın Yılmaz Güney paylaşımına AKP Milletvekili Ali Özkaya da “Yazık” diyerek tepki göstermişti.

ARINÇ ÇÖZÜM SÜRECİNDE NE DEMİŞTİ?

Başbakan Yardımcılığı döneminde sözde çözüm süreci döneminde terör örgütü PKK’ya katılımların artığına dair iddialara "Bu kanaatte değiliz" diye cevap veren Arınç, "Dağa çıkışlar eskiye oranla daha nitelikli hal aldı." ifadesini kullanmıştı.

PKK’ya yeni yapılan katılımlardan bahseden Arınç çok ilginç bir ifade kullandı. "Bu katılımların bugünkü amacının geçmişte olduğu gibi silahlı eylem yapacak, ölecek veya öldürecek nitelikte değil başka amaçlarla olduğu düşünüyoruz." diyen Arınç "Başka amaçlar nedir" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Gelecek kaygısı... Dağa çıkışlar eskiye oranla daha nitelikli hal aldı."

İlgili Haberler