Bulgura da zam geldi! Çiğ köfte yemek artık lüks oldu

Bulgura da zam geldi! Çiğ köfte yemek artık lüks oldu
Çiğ köftenin ham maddeleri yağ ve unun ardından bulgura da zam gelince kilosu 100 lirayı buldu.

Türk Mutfağı''nın da sembollerinden olan çiğ köfte, üreticilerine göre ekonomik değil ''lüks'' olma yolunda.

Çiğ Köfte Üreticileri Dernek (ÇİĞDER) Başkanı Orhan Güzelaydın, "Dünyada bir gıda krizi var. İç piyasada bu dünyadaki krizi fırsata çevirenler var. Bizim ham maddemiz bulgur, un, yağ.  Yağ bulmakta şu an ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Bu ürünlerin fiyatı ne yazık ki, yüzde 100 ile yüzde 200 bandında yukarı çıktı.

Çiğ köftenin en büyük özelliği hem lezzetli hem pratik hem de ekonomik olması. Bu çıkan fiyatlarla beraber ürünümüz ne yazık ki, ekonomik olmaktan çıkmak üzere.

BUĞDAYIN KİLOSU 10 LİRAYA ÇIKTI

Bugün hasat mevsiminde buğdayın kilosu 2-2.5 lira bandına alındı ne oldu da şu anda 8 liraya 10 liraya çıktı. 

"ÇİĞ KÖFTENİN KİLOSU 100 LİRAYA DAYANIR"

 Şu an çiğ köfteler de kilosu 45 ile 60 lira arasında satılıyor. Zamları yansıtırsak neredeyse 100 liraya dayanır kilosu.

BULGURA ZAM YÜZDE 30''U AŞTI

Bazıları, olan mala ''yok'' diyor. Parasını veriyorsun ''malı veremem, ham maddede sıkıntı var, ürünü satamam'' şu an diyor. Özellikle yağ, bulgur ve unda ciddi sıkıntılarımız var. Un, bulgur ve yağın neden olmadığının araştırılmasını istiyoruz. Sezonda aldığım ürün sezon sonuna kadar aynı fiyattan satılmıyor. Zam geldiyse mesela dolara yüzde 30 zam geldi. Yüzde 30 zam tamam ama yüzde 100, yüzde 150 gerektiren nedir? Ya da bu ürün neden yok deniyor? Bu ürün nerede? Devletin bunun üzerine gitmesi lazım." dedi.

İlgili Haberler