Bunalıma girdi pompalıyla taradı

Bunalıma girdi pompalıyla taradı
Bursa’nın Yıldırım ilçesinde kendisinin ‘Mehdi’ olduğunu öne süren şahıs pompalı tüfekle 3 polis memurunu yaraladı. İrfan G, 4 saatin sonunda etkisiz hale getirildi

Bursa’da dün saat 10.00 sıralarında İrfan G.Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi Mucur Sokağı’nda 3 katlı bir binanın zemin katındaki evinin penceresinden pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş etmeye başladı. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Polisin ikna çabalarına olumsuz yanıt veren İrfan G. binanın önüne gelen gazetecilere, “İki çocuğum var, benden sonra da onlar görev yapacak. Beni İran’dan bekliyorlar. İran’a ‘f’ ekliyorsun, İrfan oluyor. Gerçek Mehdi benim. Bugün 21 Aralık, gecelerin bitip, gündüzlerin uzadığı zaman” diye konuştu. Gazetecileri evin önünden uzaklaştıran şahısın açtığı ateş sonucu 3 polis memuru yaralandı ve bir polis aracı zarar gördü. Saçmaların isabet ettiği memurlardan ikisi, olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince ayakta tedavi edildi. Bacağından hafif yaralanan diğer polis ise çevredeki bir hastaneye götürüldü. İrfan G.’nin evinde eşi ve çocuklarından birinin bulunduğu öne sürülmüştü. Ancak bu iddianın doğru olmadığı öğrenildi.
Otomobili yakacaktı
İrfan G., evdeki tüpgazı demir parmaklıklar önüne çıkardıktan sonra elindeki çekiçle kapı önünde park halindeki babasına ait otomobile vurmaya başladı. İrfan G. daha sonra otomobilin üzerine sıvı bir madde dökerek ateşe verince itfaiye ekibi tazyikli suyu önce araca daha sonrada adama sıktı. Çıkan kargaşa sırasında ön ve arka kapıdan aynı anda eve giren özel harekat ekipleri İrfan G.’yi eyleme başladıktan 4 saat sonra saat 14.00 sıralarında etkisiz hale getirdi. Evde yapılan aramada 2’si tek kırma 3 tüfek ele geçirildi. Eylemin ilk başladığı anlarda evin üst katında bulunan İrfan G.’nin annesi Hanife Mutlu da evden çıkarıldı. Müdahale sırasında, komşulardan bir kadın sinir krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı.