Bütün illerde gıyabi cenaze namazı kılındı

Bütün illerde gıyabi cenaze namazı kılındı
MHP Esenyurt Seçim İrtibat Bürosu’na düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için yurdun dörtbir yanında gıyabi cenaze namazları kılındı

Bütün illerde gıyabi cenaze namazı kılındı

Yurdun hemen hemen her kentinde Cengiz Akyıldız için gıyabi caneze namazı kılındı. İşte onlardan bir kaçı:

* ANKARA:  Akyıldız için Ankara Kocatepe Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Kızılay’da bir araya gelen Ülkü Ocakları üyesi bir grup, buradan Kocatepe Camii’ne kadar yürüdü. Burada gıyabi cenaze namazını kılındı. Namazın ardından yapılan konuşmada mevcut iktidarın cürret kazandırdığı ve şehre indirdiği eşkıya tarafından Akyıldız’ın öldürüldüğü belirtildi. 
* ADANA: Ulu Camii’de Ülkü Ocakları Adana İl Başkanlığı’nın organize ettiği gıyabi cenaze namazı düzenlendi. Katılanlar arasında MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan  ve diğer adayların yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı.
* AFYON:  Parti il binası önünde toplanan kalabalığa konuşan MHP İl Başkanı Aziz Aslan, bu saldırının MHP’ye yapılmış bir saldırı değil, yüce Türk milletinin tamamına yapılmış bir saldırı olduğunu ifade ederek,“İstanbul gibi dünya şehrinde tamamıyla yasalar çerçevesinde yapılan bir seçim bürosu açılışında 30 kişilik vatan haini satılmış bir gurubun ortalığı karıştırmak için yaptıkları saldırının devlet kurumlarınca müdahalesiz kalması da ayrıca düşündürücüdür” dedi.
* ÇANKIRI: Hoca Ahmet Yesevi Camisi’nde de Akyıldız için gıyabi cenaze namazı kılındı.
* ERZİNCAN: Camii Kebir’de imam Hüseyin Demir’in kıldırdığı cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı.
* SAMSUN: Ulugazi Camii’nde de gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaza, MHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferhat Öztürk de katıldı. MHP İl Başkan Yardımcısı Ayhan Cengiz, “Bizim muhatabımız hükümet, bunun hesabını kanuni zeminde soracağımızdan kesinlikle kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
* KAYSERİ:  Ülkü Ocakları üyeleri de, Cengiz Akyıldız için gıyabi cenaze namazı kıldı. Kayseri Hunat Camiinde kılınan gıyabi cenaze namazına, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Özsoy, Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, MHP’li ile çok sayıda Ülkü Ocakları üyesi katıldı. Gıyabi cenaze namazını emekli imam Kemal Yavuz kıldırırken, kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Ülkü Ocakları üyeleri hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” 
sloganları attı. 
* RİZE:  MHP il teşkilatı mensupları ve grup vatandaş, menfur saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için Orta Camii’de gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından bir açıklama yapan MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, “AKP ve PKK’nın işbirlikçisi basını da lanetliyorum. Bu basının kendine gelmesi gerekiyor. AKP işbirlikçiliği ayrı bir şey PKK işbirlikçiliği ayrı bir şeydir. Kahpece yapılan saldırı sonucu kavga çıkmış gibi yansıtan basının niyeti bellidir. “
* ÇORUM: Çorum Ulu Camii’ndeki gıyabi cenaze törenine başta MHP İl Başkanı İsmail Lek ile birlikte çok sayıda ülkücü katıldı.