Erzincan'da maden sahasındaki patlamada her yere saçılan siyanürü bakın ne yaptılar? Bir işçi gizli gizli çekip yayınladı

Erzincan'da maden sahasındaki patlamada her yere saçılan siyanürü bakın ne yaptılar? Bir işçi gizli gizli çekip yayınladı
Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni'ni işleten Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., maden sahasında yaşanan siyanür patlamasına ilişkin bir işçinin kaydettiği görüntüler felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

Erzincan''ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni''ni işleten Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., maden sahasında siyanür patlaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Şirketten yapılan açıklamada sızıntı miktarının 8 kg olduğu belirtilmiş ve bölgenin hemen temizlendiği aktarılmıştı. Felaketi duyuran aktivist Sedat Cezayirlioğlu ise Fırat nehrine en az 150 ton siyanür karıştığını iddia etmişti. Felaketin ardından bölgeye yayılan siyanürün temizleme çalışmalarına ait görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Siyanür temizleme çalışmalarında görevli bir işçi tarafından kaydedilen görüntüler felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

Gazeteci Vedat Örüç''ün paylaştığı ve 25 Haziran 2022''de kayda alındığı belirtilen görüntülerde; siyanür temizlediği sırada yaşananları anlatarak kayıt alan işçi, çalıştırıldıkları alanın tehlikesine dikkati çekerek saha içindeki çalışmaları saniye saniye kayda alıyor.

Görüntülerde patlamadan 4 gün sonra temizleme çalışmalarının devam ettiğini söyleyen işçi, yoğun kuku nedeniyle başının ağrıdığını söylüyor.

Köpükler halinde net şekilde görülebilen siyanürün toprağa karıştırılarak taşındığını aktaran işçi toplanan siyanürün dağıtımı için öncülük edeceğini belirterek "Türkiye topraklarında yasak olan bir madde siyanür topraklarımıza veriliyor, hiç bir önlem alınmıyor ve biz çalışanlar da rızamız alınmadan, nasıl bir alanda çalıştığımız söylenmeden burada çalıştırılıyoruz. Baş ağrısından kafamızı kaldıramıyoruz. Her yer siyanür... Ne yazıkki artık siyonür topraklarımızda" diyor.

İlgili Haberler