Burhanettin Kocamaz kimdir, nereli ve kaç yaşında

Burhanettin Kocamaz kimdir, nereli ve kaç yaşında
MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz istifa etti. İYİ Parti Mersin Belediye Başkan adayı olarak gösterilen, Burhanettin Kocamaz kimdir...

Burhanettin Kocamaz kimdir, nereli ve kaç yaşında? Araştırılıyor. Gelen son dakika bilgisine göre Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz istifa ettiğini duyurdu. Peki neden istifa etti? Mersin kongre merkezinde toplantı düzenleyen Kocamaz, partisinden istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu. Burhanettin Kocamaz'ın İYİ Parti'ye geçebileceği de iddialar arasında yer alıyor.
 

BURHANETTİN KOCAMAZ NEDEN İSTİFA ETTİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, toplantıda siyasi hayatıyla ilgili detaylı bilgiler verdi. MHP içinde zaman zaman önünün kesilmeye çalışıldığını vurgulayan Burhanettin Kocamaz, geride kalan dönemlerde istifaya sürüklenmeye çalıştığını belirtti.Konuşmasında 2014 sürecine de vurgu yapan Kocamaz, MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Hamit Tuna’ya eleştirilerde bulundu.

MHP'DEN AÇIKLAMA GELDİ

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın partiden istifa etmesiyle ilgili olarak, “Aday gösterilmemesi nedeniyle partimizden istifa eden sayın Kocamaz kendinde var olduğunu iddia ettiği ‘siyasi tutarlılığa ve etiğe’ son kez uygun davranmalı ve sadece partimizden değil aynı zamanda, ülkücülerin helal oylarıyla seçilmiş olduğu Belediye Başkanlığından da istifa etmelidir” tepkisini gösterdi.

BURHANETTİN KOCAMAZ KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA

Burhanettin Kocamaz (d. 27 Ocak 1955, Nacarlı, Tarsus), eski Tarsus Belediyesi ve  Mersin Büyükşehir Belediyesi ve mevcut Çukurova Belediyeler Birliği başkanı. 1977 yılında Gazi Üniversitesi'nden mezun olarak kimya öğretmeni olan Kocamaz Hatice Yılmaz ile evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kocamaz 2014 Türkiye yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi başkanı olmuştu