Dünyada korona virüse karşı aşı başladı Türkiye’de ise tık yok. Coğrafya kaderdir!

Dünyada korona virüse karşı aşı başladı Türkiye’de ise tık yok. Coğrafya kaderdir!
Korona virüs salgını sonrası dünyada aşılanma başladı. Türkiye'de ise Çin'den alınan aşı 27 Aralık gecesi Türkiye'ye ulaşacağı açıklanmıştı. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gümrük işlemlerindeki ertelemelerden dolayı korona virüs aşısının gelişi bir ya da iki gün ertelendiğini açıkladı.

Korona virüs salgınını bitirme potansiyeli taşıyan Covid-19 aşısı Aralık 2020'de bazı ülkelerde uygulanmaya başlandı.

BBC'nin haberine göre 25 Aralık itibarıyla bu ülkeler ABD, Çin, Birleşik Krallık, Rusya, İsrail, Bahreyn ve Kanada oldu. Tamamı kuzey yarımkürede bulunan bu ülkeler arasında en fazla aşıyı ABD ve Çin uyguladı.
asi-dunya1.jpg

asi-dunya2.jpg

Çinli Sinovac şirketinin geliştirdiği Coronavac aşısının 27 Aralık gecesi Türkiye'ye ulaşacağı açıklanmıştı. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gümrük işlemlerindeki ertelemelerden dolayı korona virüs aşısının gelişi bir ya da iki gün ertelendiğini açıkladı.
Aşılama faaliyetinin ne zaman başlayacağı ilan edilmese de Türkiye'nin çok yakında bu ülkelere katılma potansiyeli bulunuyor.
Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'nin günde 2 milyon kişiye aşı yapma kapasitesinin bulunduğunu söylemişti. Fakat başlangıçta o kadar aşı edinilemeyeceği için bu kapasitenin tamamı kullanılmayacak.
Ülkelere göre uygulanan aşılar ise şöyle:
asi-dunya.jpg

470860.jpg