Büyük gurur. Helal olsun size. Türkiye Özel Sporcular Kadın Milli Takımı Avrupa şampiyonu oldu

Büyük gurur. Helal olsun size. Türkiye Özel Sporcular Kadın Milli Takımı Avrupa şampiyonu oldu
Türkiye Özel Sporcular Kadın Milli Takımı, Fransa'nın Nantes kentinde gerçekleşen VIRTUS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda Avrupa şampiyonu oldu. VIRTUS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda uzun atlama ile 60 metrede altın madalya kazanan Esra Bayrak ise en iyi kadın atlet seçildi.

Türkiye Özel Sporcular Kadın Milli Takımı, Fransa''nın Nantes kentinde gerçekleşen VIRTUS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası''nda Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu''ndan yapılan açıklamada, şampiyonanın son gününde kadınlarda 200 metrede Muhsine Gezer gümüş madalya, yüksek atlamada Fatma Damla Altın gümüş madalya kazanırken, erkeklerde 3 bin metrede Oğuz Türker bronz madalyanın sahibi oldu.

KADIN MİLLİ TAKIMI AVRUPA ŞAMPİYONU

Böylece Türkiye şampiyonada 6 altın, 5 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam 13 madalya alarak tamamladı. 32 puan toplayan Kadın Milli Takımı ise Avrupa şampiyonu oldu. 
 
ESRA BAYRAK EN İYİ KADIN ATLET SEÇİLDİ

VIRTUS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası''nda uzun atlama ile 60 metrede altın madalya kazanan Esra Bayrak en iyi kadın atlet seçildi.

Milli takımın kafile başkanı Ensar Kurt, şampiyonada altı defa İstiklal Marşı''nı okutmanın gururunu yaşadıklarını söyeyerek, "Ne mutlu bize ki İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yüzüncü yılında Fransa''da bunu başardık. Özel sporcularımız madalyalarını kahraman şehitlerimize armağan ettiler ve şehitlerimizi asker selamı ile andılar. Özel sporcularımız şampiyonada 13 madalya kazanarak da bir rekora imza attılar. Bu başarıya destek olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan''a, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu''na, Spor Genel Müdürü Mehmet Baylan''a, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik''e teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
 

İlgili Haberler