Büyükçekmece’de neler oluyor?

Büyükçekmece’de neler oluyor?
Büyükçekmece’de AKP’nin açıklamaları sonrası polis ekiplerinin ‘Sahte seçmen avına’ çıkması dikkat çekti. Söz konusu uygulamanın AKP’nin seçimi iptal ettirme hamlesi olarak değerlendirilirken, ilçeden çarpıcı iddialar geliyor.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

AKP’nin itirazları sonrası İstanbul’da geçersiz oyların sayımı sürerken, Büyükçekmece’de dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Polis ekipleri ilçede ‘Sahte seçmen avına’ çıkıp kayıtlı görülen kişilerin burada oturup oturmadıklarını kontrol ediyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Büyükçekmece'ye il ve ilçe dışından taşınan kişilerin ikamet adresi olarak anaokulu, TIR garajı, boş arsalar, inşaatların gösterildiğini iddia etmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada ilçede bir operasyon ya da gözaltı işlemi uygulanmadığını, sadece adreslerde oturan seçmenlerin kontrol edildiğini açıkladı.

AKP’NİN SEÇİMİ İPTAL HAMLESİ Mİ?

Büyükçekmece’de başlayan ‘Sahte seçmen avının’ yerel seçimden 10 gün sonra yapılması ise dikkat çekti. Polis ekiplerinin başlattığı uygulama,  AKP’nin İstanbul’da seçimleri iptal ettirme çabası olarak değerlendiriliyor.  Ayrıca seçmen listelerinin askıda olduğu süreçte neden bu yönde bir itirazın gelmediği de merak konusu. YSK Başkanı Sadi Güven, Ocak ayında yaptığı açıklamada sahte seçmen ya da mükerrer seçmen bulunmadığını söylemişti.

VATANDAŞLARIN KAPILARI TEK TEK ÇALINIYOR

Büyükçekmece’de polisin başlattığı uygulamalar ile ilgili dikkat çeken iddialar geliyor. Polis ekiplerinin ilçede yaşayan vatandaşların kapısını çalarak orada oturup oturmadıklarını sorduğu öğrenildi. İkametini değiştiren vatandaşlara ise ‘Neden ikametlerini aldırdıklarının’ sorulduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Büyükçekmece’de polis ekiplerinin yaptığı uygulama ise tepki çekti. CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ''Seçmene baskı yapıyorlar. Büyükçekmece'den çok ciddi feryatlar yükselmeye başladı. Büyükçekmece polis kaynıyor. Polisin siyasete alet edilmesi var. Bazı evlere polislerin 3 defa gittiği söyleniyor. O polisleri oraya gönderen Adalet Bakanı da İçişleri Bakanı da istifa etmeli'' dedi.

Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz, konu ile ilgili Twitter hesabından paylaştığı bilgide “Büyükçekmeceli bir vatandaş bildirdi: Polis kapısını çalmış. Evrak göstermeksizin ‘Bu adreste siz mi oturuyorsunuz?’, ‘Ne zaman taşındınız?’, ‘Daha önce neredeydiniz?’ şeklinde sorular yöneltmiş” ifadelerini kullandı.

AKP’NİN İTİRAZLARI REDDEDİLDİ

AKP, İstanbul’da oyların tümünün sayılması için YSK’ya başvurdu ancak, sadece 21 ilçedeki 51 sandıktaki oyların yeniden sayılması için karar çıktı. Büyükçekmece’deki seçimlerin iptali ile ilgili karar ise YSK’dan henüz bir karar çıkmadı.

İlgili Haberler