Çağla Şıkel babasının ölümünü anlattı

Çağla Şıkel babasının ölümünü anlattı
YouTube’da yayın hayatına devam eden Katarsis’in bu haftaki konuğu ünlü sunucu, oyuncu ve manken Çağla Şıkel oldu. Duygusal ve samimi açıklamalarda bulunan Şıkel, çocukluğunu, büyüme hikayesini, babasının vefatından sonraki yaşantısını anlattı. 

Çağla Şıkel''in 59 yaşındaki babası Hüseyin Şıkel, 2017 yılında Topkapı''daki ofisinde kalp krizinden hayatını kaybetmişti. Çağla Şıkel Katarsis programında babasıyla ilgili açıklamalarıyla dikkat çekti. Ünlü model ve sunucu Şıkel babasının kalp krizi geçirdiği haberini aldığı anları şöyle anlattı:

“Babamın kaybını zannedersem hayatım boyunca kurtulamayacağım bir travma ile yaşadım. Çok ani bir kayıp oldu. Bu bir şok oldu aslında hepimiz için. Daha öncesinde bir iki kez kalp krizi geçirmişti ama hiçbir zaman babamızın gideceğini düşünmemiştik. Hatta bir kez babam ile evde tek başına olduğumuzda kalp krizi geçirmişti. Lise dönemlerimdeydim. O zaman evde kimse olmadığı için dik durup ona yardım etmesi gereken kişi bendim. Daha önce de aynı şeyi yaşadığımız için ne yapmam gerektiğini biliyordum. Gözümün içine bakarak ecel terleri döktüğünü görmüştüm. Geçmişe dönük baktığımda gücümü kazandığım çok nadir anlardan biridir bu. Bunu zamanla atlattım. Ardından bir gün kendi ofisinde kalp krizi geçirdiğinin haberini aldık. Ambulans biraz geç gelmiş sanırım. Bu haberi alır almaz o yoldan nasıl gittiğimi hiç hatırlamıyorum. Babamın ofisine gittiğimde yerde öylece yatıyordu. Gömleğini açmışlardı. Ona sarılıp sarılmadığımı hatırlamıyorum sadece bağırdığımı hatırlıyorum. Bizi yaklaştırmamışlardı yanına. O an hayatıma kazınan bir tablo gibi oldu hep. Yerde yatışı hiç unutmam. Ne kadar güler yüzlü hatırlamak istesem de o an benim hayatımda hep kaldı. Kalmalı da bence. O benim babamdı unutmaya çalışmak gibi bir durumum yok. Sonrası bizim için çok zor oldu. İnanması ve kabullenmesi epey zaman aldı. Ölümün ne demek olduğunu bu şekilde anlamak hiç kolay olmadı. Hayatımda bundan sonra ani bir şey olur mu kaygısını taşıdım. İnsanı alt üst eden bir duygu bu. Babamın hayatta olmayacak olması bana şunları dedirtti. Keşke bir şeyler daha duysaydım ondan, onunla daha çok konuşsaydım ve daha çok sevseydim onu. Minik minik pişmanlıklar oluyor ve onun hiçbir zaman geri gelmeyeceğini bilmek gerçekten üzücü.’’

ŞİMDİ BENİ BU HALDE GÖRÜYOR OLSAYDI GURUR DUYARDI! 

Hayatının bir diğer dönüm noktasının Türkiye Güzellik Yarışması’nda birinci ilan edildiği o an olarak ifade eden Çağla Şıkel, o dönemleri şöyle aktardı: Bu durumu ilk başta babamdan saklamıştık. O zamanlarda zaten eğitimlerimden ve dans geçmişimden kaynaklı çeşitli organizasyonlara katılıyordum. Bu tarz etkinliklerden birinde Uğurkan Erez ile tanışmıştım. O bana güzellik yarışmasına girmen gerek demişti. Öyle bir hayat ile hiç ilgim olmadı. Çok ısrar edince anneme söyledim bu durumu. Ardından elemelere girdim. Beş yüz kişiden ilk yirmi kişi arasında kalınca, ‘’Acaba anne babama söylesek mi bunu?’’ dedim. Babama söyleyince tabii biraz bozuldu. Pek istemedi bunu. İstemeye istemeye yarışmaya girdim. Beş yüz kişiden yirmi kişi arasında kalınca bende bir şeyler var demeye başladım. O zaman hiç unutamıyorum. Ben birinci seçildiğimde babam ‘’İşte bu kadar!’’ deyip ayağa fırlamış. Annem anlatmıştı bunu ve hiç unutmam. Tabii o dönemler magazinlere düştüğümüz dönemler de yaşadık ve atlattık. Babam için de çok zor bir dönem oldu. Ama şimdi beni bu halde görüyor olsaydı gurur duyardı.”