Canan Kaftancıoğlu’ndan AKP’nin reklam filmine tepki: Toplumsal travmaların ana sebebi

Canan Kaftancıoğlu’ndan AKP’nin reklam filmine tepki: Toplumsal travmaların ana sebebi
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, AKP’nin reklam filmini eleştirdi. Kaftancıoğlu, “Ne yaparsa yapsın sevdiğinden vazgeçme anlayışı ve dayatması kadın cinayetlerinin ve toplumsal travmaların ana sebebidir” ifadelerini kullandı.

Canan Kaftancıoğlu, AKP'nin önceki gün "Doğru adamla yola devam" sloganıyla yayınladığı reklam filmini eleştirdi.

Kaftancıoğlu, "Adını hatırlayamadığım bir film izlemiştim. Adam sevdiği kadını öldürmekle kalmayıp fırında pişirip yiyordu. Mahkemede hakim “neden yaptın?” diye sorunca “çok seviyordum o nedenle” diyordu. AKP’nin reklam filmi aslında ülkemizde yaşanan tam da benzer durumların yaşanmasının altında yatan zihniyeti göstermesi açısından manidar. Ne yaparsa yapsın sevdiğinden vazgeçme anlayışı ve dayatması kadın cinayetlerinin ve toplumsal travmaların ana sebebidir Buraya kadar düşmüşler demiyorum zaten buradaydılar 28 gün kaldı #HepBirlikte değiştireceğiz!" paylaşımında bulundu.

canan-kaftancioglu.jpg

AKP'nin reklam filminde, manav esnafı, komşusuna "İnsan sevdasından vazgeçer mi hiç? Asıl şimdi vazgeçmemek lazım, asıl şimdi sıkı sıkıya sarılmak lazım." ifadelerini kullanıyor.

REKLAM FİLMİNDE NE GEÇİYORDU
AKP’nin sosyal medya hesabından "Türkiye Yüzyılı için "Doğru Adamla Yola Devam" başlığıyla yayınladığı 1 dakika 18 saniyelik videoda AKP 2011 yılındaki seçim şarkılarından biri olan "Haydi Bir Daha" parçasına yer verilirken "İnsan geleceğinden vazgeçer mi? Hedeflerinden vazgeçer mi? İnsan kendine hizmet edenden, kendiyle aynı dili konuşandan vazgeçer mi? İnsan sevdasından vazgeçer mi? Asıl şimdi vazgeçmemek, sıkı sıkıya sarılmak lazım" ifadeleri kullanıldı.

akp-reklam-filmi.jpg