Ertuğrul Özkök'ten 3 büyük itiraf

Ertuğrul Özkök'ten 3 büyük itiraf
Candaş Tolga Işık’ın Az Önce Konuştum programına katılan Ertuğrul Özkök, dikkat çeken itiraf ve açıklamalarda bulundu.

Haber Global ekranlarında yayınlanan Candaş Tolga Işık''la Az Önce Konuştum programının bu haftaki konuğu gazeteci Ertuğrul Özkök oldu. Özkök, 20 sene boyunca genel yayın yönetmeni olarak, 12 yıl da köşe yazarı olarak çalıştığı Hürriyet Gazetesi''nden ayrılmıştı.

“EMİN ÇÖLAŞAN’IN İŞİNE SON VEREN BENİM”

Hürriyet’ten ayrılışına da değinen Özkök, “Kovulma lafı ne kadar kötü bir şey. Ben Hürriyet''ten ayrıldım. Ayrılmak karşılıklı bir eylemdir. Şimdi ama kovuldu denilecek bir ilişkim olmadı. Demirören ailesiyle hep iyi geçti ilişkimiz. Emin Çölaşan''ın işine son veren insanım ben. O yüzden benim işime son verildiğinde isyan edecek bir insan değilim” dedi. Ayrıca Emin Çölaşan, 20017 yılında "Kovulduk ey halkım unutma bizi: ''bir medya belgeseli'' " kitabını yazdı. 

“35 YILDIR ÇALIŞTIĞIM KURUM”

Hürriyet’e olan katkısından söz eden Özkök, “Hürriyet''ten ayrılırken veda yazısı yazmadım. 35 yıldır çalıştığım bir kurum bu. Bugüne gelmesinde benim çok payım oldu. Oradaki insanlarla aynı gazete etrafında buluştuk. Kopmadım ki ben oradan” diye konuştu. Bu konuşma sonrası sosyal medyada Ertuğrul Özkök''e tepki gösteren vatandaşlar, Hürriyet''in Demirören''e satışı sonrası gazetenin tirajlarında yaşanan düşüşe dikkat çekti. Sosyal medyada "Evet sen olmasaydın Hürriyet şu an 20 bin satmazdı" yorumları yapıldı. Diğer taraftan gazeteci Emin Çölaşan da geçen sene kaleme aldığı yazısında gazetenin tirajlarının gerçeği yansıtmadığını ifade etmişti.

ENİS BERBEROĞLU DÖNEMİYLE İLGİLİ İTİRAF

Özkök kendisinin görevi bırakması sonrası genel yayın yönetmenliği koltuğuna oturan Enis Berberoğlu dönemine göndermede bulunarak, “Aydın Doğan ile hiçbir gün oturup gazete kuralım diye konuşmadık. Aydın Bey’in, genel yayın yönetmenliği görevimden ayrıldıktan sonra bana akşam üzerleri birinci sayfa gelirdi ve her gün tiraj raporları gelirdi, finansallarıyla ilgili bilgi sahibiydim. Demirören medyayı aldıktan sonra hem birinci sayfayı hem de tiraj raporunu kestirttim” açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler