‘Çatışmasızlık’ denilerek meydan PKK’ya kaldı!

‘Çatışmasızlık’ denilerek meydan PKK’ya kaldı!
CHP’nin çağrısıyla olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurul’unda teröristlere göz yumanlar eleştirildi

Meclis’te PKK terörü görüşüldü

Hükümet adına Bülent Arınç, AKP adına Mahir Ünal, CHP adına Levent Gök, MHP adına Ümit Özdağ ve HDP adına ise Osman Baydemir konuştu. MHP’li Ümit Özdağ, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

‘Şehit gelmiyor’ yalanı

“Orta Doğu iç savaşını anlamadan Türkiye’deki terörü anlayıp politika üretmek mümkün değil. Artık şehit gelmiyor sözü doğru değildi. Devlet alanı bize bıraksın, öldürmeye devam edelim ’PKK’nın çatışmasızlığı budur.”  

Olağanüstü toplanan Meclis’te sert tartışmalar yaşandı. MHP’li Özdağ, Orta Doğu’da haritaların yeniden çizildiği bir döneme girildiğini söyledi.

TBMM, CHP’nin olağanüstü toplantı çağrısı üzerine CHP’li Meclis Başkanvekili Şafak Pavey’in başkanlığında 4 partinin de katılımıyla toplandı. Genel Kurul’da hükümet adına Bülent Arınç, AKP adına Mahir Ünal, CHP adına Levent Gök, MHP adına Ümit Özdağ ve HDP adına ise Osman Baydemir konuştu. Oturumun açış konuşmasını yapan Meclis Başkanvekili Şafak Pavey, “Burada yaratacağımız her asabiyet sokağa şiddet teşviki olarak dönebiliyor. Bu vatan hırslarımızdan çok daha değerli. Bizler varlıklarımızla bir şey katmak için Meclis’teyiz. Siyaset şiddet bizi her zamankinden çok daha acil göreve çağırıyor. Ortak hafızamızı takip etsek düzlüğe çıkabileceğimize inanıyorum” dedi.  Toplantıda ilk sözü hükümet adına Bülent Arınç aldı. Arınç, özetle şunları söyledi: “Son günlerde yaşanan olayları hepimiz acı ile karşıladık ve tepkimizi verdik. Memleketini seven herkes üzüntülü ve tepkilidir. Meclis olarak bunu görüşmek hepimizin göreviydi. PKK ile ilgili olarak şunları söylemem gerekebilir. Toplumsal gelişmenin önündeki terör meselesini ülke gündeminden çıkarmak için kararlı bir tutum sergiledik. HDP’li siyasetçilerin bağımsız devlet kurma ifadelerini kullandıkları görülmüştür. 7 Haziran seçimleri öncesi örgüt ve bileşenleri çözüm sürecini kendi baskı ortamını kullanma aracı olarak kullanmaktadır.” HDP adına konuşan Osman Baydemir de, Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun konuşmalarıyla “yaşama suikast” yaptığını öne sürerek şöyle dedi: “Tek başına iktidar olma uğruna Türkiye’nin dört bir yanına cenazelerin gitme tehlikesi ile karşı karşıyayız. Bugün bu Meclis ’Evet’derse başta AKP grubu ‘Evet’ derse bu savaş 48 saat içinde durur.” MHP’li Ümit Özdağ ise, konuşmasında Orta Doğu da haritaların yeniden çizildiği bir döneme girildiğini belirterek, “Orta Doğu iç savaşını anlamadan Türkiye’deki terörü anlamak, doğru politika üretmek mümkün değil” dedi. Özdağ, Yunanistan’daki PKK davasında bir general, “PKK’yı Türkiye’ye karşı ikinci ordu olarak gördük” dediğini de aktardı. Ümit Özdağ, çatışmasızlık konusunda da şunları söyledi: “Artık şehit gelmiyor sözü doğru değildi. Korucular şehit oluyordu. Bu çatışmasızlığı, katledilen köy korucularının ailelerine bir anlatın, bakalım nasıl çatışmasızlıkmış? ‘Devlet güçleri alanı bize bıraksın, biz öldürmeye devam edelim. ‘PKK’nın çatışmasızlıktan anladığı budur.”