Çavuşoğlu'ndan Filistin savunması

Çavuşoğlu'ndan Filistin savunması
Türkiye'nin terör unsurlarına yönelik başlattığı Barış Pınarı'nı kınayan Arap Birliği ülkeleri arasında yer alan Filistin'e haksızlık yapılmaması gerektiğini savunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Ürdün ve Filistin yönetimine de baskı yapılıyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Genel Kurulunda yerinden söz alarak, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin siyasi partiler adına yapılan konuşmalardaki eleştirilere cevap verdi.

Çavuşoğlu, "Filistin bizi kınadı diye haksızlık yapmayalım. İlk defa Filistin Dışişlerinin bir bakanı, bu karara katılmamak için Arap Ligi toplantısına katılmadı" dedi.

"FİLİSTİN'E HAKSIZLIK YAPMAYALIM"

Bakan Çavuşoğlu, Arap Ligi'nin Afrin harekatında da karar aldığını ve Türkiye'nin cevabını verdiğini hatırlatarak, "Ne hükmü var? Ne kadar mülteci aldılar? Onların hassasiyeti ile bizim hassasiyetimiz bir değil" değerlendirmesinde bulundu.

Filistin meselesinde de Türkiye ile Arap Ligi'nin hassasiyetinin aynı olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, Arap Ligi'nin kınama kararına imza atan Filistin yönetimine haksızlık yapılmaması gerektiğini söyledi.

İlk defa bir Filistin Dışişleri Bakanının, bu karara imza atmamak için Arap Ligi toplantısına katılmadığına işaret eden Çavuşoğlu, "Çünkü baskı yapıyorlar. Hatta bazı Arap ülkeleri Filistin meselesinde 'sesinizi yükseltmeyin' diye ABD ve İsrail'in etkisiyle Ürdün ve Filistin yönetimine de baskı yapıyor. Biz bunları görüyoruz. O yüzden Filistin'e haksızlık yapmayalım. 'Filistin gidip orada konuşsaydı' diyebilirsiniz, bu ayrı ama orada bir kınama yok. Bunu söylemek isterim" ifadelerini kullandı.