Çayla ilgili kanun teklifi geçmedi

Çayla ilgili kanun teklifi geçmedi
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Gülizar Biçer Karaca tarafından verilen Çay'da taban fiyat uygulamasına geçilsin kanun teklifi AKP ve MHP'nin oylarıyla Meclis'ten geçemedi.

Çayla ilgili kanun teklifi geçmedi

Çay üretiminin büyük bir öneme sahip olduğu Türkiye''de çay üreticilerinin çözüm bekleyen birçok sorunu var. Bu sorunların en büyüğü de ÇAY-KUR’un kota ve kontenjan uygulamaları ve özel sektörün piyasada düşük fiyatla çay alımı yapmasıdır. Kuru çayda yüzde 45-50 pazar payına sahip olan ÇAY-KUR, piyasanın belirleyicisi konumundadır. Ancak bazı özel çay firmaları koto ve kontenjanı fırsat bilerek yaş çay taban fiyatının altında Yaş çay alımları yapmakta.

Cumhuriyet Halk Partisi Rize il başkanı Saltuk Deniz''in girişimleriyle CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca "yaş çay da taban fiyat uygulamasına geçilsin " kanun teklifini meclise sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Gülizar Biçer Karaca tarafından verilen Çay''da taban fiyat uygulamasına geçilsin, açıklanan yaş çay alım fiyatının özel sektörün yaş çay alımı yapmasının yasaklanması ile ilgili kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisinde AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.