Uyuyan hücre yuvası olduk!

Uyuyan hücre yuvası olduk!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında AKP iktidarına yüklendi. Paris’teki kanlı saldırıyı gündeme getiren CHP lideri, “Sınırlarımız terör örgütleri mensupları için yol geçen hanına döndü. Türkiye, şu anda adeta uyuyan hücrelerin yuvası haline geldi” dedi.

Uyuyan hücre yuvası olduk!

Haber: Bilun Çelik

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Paris’teki saldırılara ilişkin, “Terörle mücadele konusu artık bir ülkenin iç işi değildir” dedi. Kılıçdaroğlu, “İslam dünyasında laikliğin ne kadar önemli olduğunu terör bize göstermiştir. Büyük önder Atatürk’ün daha o yıllarda laikliği Türkiye’ye getirmesi İslam dünyasında Türkiye’nin öncü rolü üstlenmesini sağlamıştır. Bütün İslam dünyasına sesleniyoruz. Lütfen laikliği benimseyin. Laiklik inançların güvencesidir. İncinsen de incitme diyor büyük bir din adamımız. İslamı barış olarak algılıyoruz biz. Kimseye kötülük yapmayacaksın, kimseyi kırmayacaksın. İslamiyet budur. Eline silah alıp masum insanları öldürmek İslamiyet değildir” ifadelerini kullandı.

Neden Baasçı olalım?
Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Terör bir aylık zaman diliminde Nijerya’da 2000 insan katledildi din iman adına. Allah’ın yarattığı varlığı Allah adına öldürüyorsunuz. Sultanahmet’te bir canlı bomba bir polisimizi şehit etti. Atama bekleyen öğretmendi, polis oldu. Türkiye terör konusunda hep mesafeli durdu. Cihatçı grupların yuvalandıkları yer Afganistan, Pakistan’dı. Ama yanlış bir Suriye politikası ile o radikal grupların gelip Türkiye’ye komşu olduklarını gördük. Defalarca uyardık, ‘Yapmayın’ dedik. Her seferinde bizi ‘Baasçısınız’ dediler. Neden Baasçı olalım. Laiklikten, kadın-erkek eşitliğinden, özgürlükten yanayız. Katar’dan para aldılar, ellerine silah verdiler, git Suriye’de kardeşini öldür diye. İlk fatura Cilvegözü’nde, sonra Reyhanlı’da çıktı. Sıkılmadan arlanmadan CHP’yi sorumlu tuttular. Sonunda mahkeme ‘CHP’nin hiçbir sorumluluğu yok’ dedi. Çıkıp özür dileyecekler mi? Adam olsalar özür dilerler. Ama adam değiller, ne diyeyim?”

Kendine baksın
CHP lideri, “Davutoğlu, Fransa’ya gittiğinde bazı çevreler tarafından acımasızca eleştiriliyorsa oturup kendine bakması lazım ‘neden eleştiriliyorum’ diye. IŞİD’in terör örgütü olduğunu bir tek AKP kabul etmiyor. Neden kabul etmiyorsunuz? Masum insanları kesmek ne zamandan beri terör kapsamından çıktı” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, “Türkiye uyuyan hücrelerin yuvası halinde şu anda. Paris saldırısından sonra AKP’nin her kanadından benzer olay Türkiye’de de olabilir kaygısı dile getirildi. Siz terör örgütlerine silah verdiniz. Rize’den baba arıyor beni ’Oğlum Suriye’de öldü, bu devlet neden sahip çıkmıyor’diye. Hiçbir zaman CHP Genel Başkanı olarak Suriyeli mültecilerle ilgili ’Neden geliyorlar’diye bir soru sormadım. Ama o sınırlar  terör örgütü mensupları için yol geçen hanına döndü. Türkiye’de eğitildiler. İtirazımız buna” diye konuştu.