Çelenkli protestoya beraat kararı çıktı

Çelenkli protestoya beraat kararı çıktı
AGOS gazetesinin önüne Ermenistan'ın Karabağ işgalini protesto etmek siyah çelenk bıraktıkları için tehdit iddiasıyla yargılanan Milliyetçi Türkiye Partisi İstanbul İl Başkanı Bilal Gökçeyurt ile Turan Ocakları Genel Başkanı Ercan Urçar beraat ettiler.

Yeniçağ/Salim Yavaşoğlu

24 Nisan 2015'te Agos Gazetesi önüne, siyah çelenk bırakarak, "Bir gece ansızın gelebiliriz" şeklinde tehdit ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan, Milliyetçi Türkiye Partisi (MTK) İstanbul İl Başkanı Bilal Gökçeyurt ile Turan Ocakları Genel Başkanı Ercan Urçar, mahkemede suçlamaları reddetti. Agos Gazetesi'nin önüne siyah çelenk bırakma eylemini sözde Ermeni soykırımı iddiaları hakkında yanlı yayınlarını ve Ermenistan'ın Karabağ'ı işgalini protesto etmek gerekçesiyle yaptıklarını beyan ettiler. İstanbul 62. Asliye Ceza Mahkemesi Başkanı da saanıklar hakkında beraat kararı verdi. Bir önceki duruşmaya gelmediği için hakkında zorla getirme kararı alınan Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yedvart Danzikyan da duruşmada avukatı Hakan Bakırcıoğlu'yla hazır bulundu.
Duruşmaya gelen Milliyetçi Türkiye Partisi Genel Başkanı Ahmet Yılmaz'ın tanık olarak ifade verme talebi ise kabul edilmedi.  

ÖRGÜT DEĞİLİZ PARTİYİZ

Sanık Bilal Gökçeyurt, müştekiyi (Yedvart Danzikyan) tanımadığını kaydederek, "Biz iki tane çelenk koyduk. Biri biri MTK, diğeri Turan Ocakları adına idi. Müşteki beyanlarını kabul etmiyoruz. Biz kanunlara göre kurulmuş bir siyasi partiyiz. Ben de bu partinin İstanbul İl Başakanıyım. Örgüt kelimesini kabul etmiyoruz. Biz örgüt değil, partiyiz. Müşteki avukatının müdahale talebinin de reddini talep ediyoruz. Önceki savunmalarımızı tekrar ediyor, suçlamaları kabul etmiyoruz. Facebook üzerinden yapılan paylaşımları ben yapmadım. Kimin yaptığını da bilmiyorum. Bu hesap Turan Ocakları İstanbul Şubesine aittir. Yazıları ben yazmadım" dedi. Sanık Ercan Urçar da arkadaşı Bilal Gökçeyurt'un anlattıklarına katıldığını kaydetti. Hakim, aldığı ara kararda; suçtan zarar görme ihtimaline göre şikayetçi ve avukatının mahkemeye katılma talebinin kabulüne karar verdi. Sanıkların son sözlerinin sorulmasının ardından verilen ara sonrasında ise beraat kararı verdi.

SOYKIRIM YALANDIR

MTK ve Turan Ocakları mensupları duruşma sonra Çağlayan'daki adliyenin önünde basın açıklaması yaptı. MTK Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, mahkemelerin milletin mahkemesi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bizim için Türkistan sadece Misak-ı Milli sınırları ile isinirli değildir. Ermeniler burada iş yapabilir, çalışabilir, evlenebilir, yaşayabilirler. Bizim tavrımız Ermenistan'ın Karabağ'ı işgalinedir. Biz kimseyi tehdit etmiyoruz. Soykırım büyük bir yalandır."