Dericiler: Zor durumdayız sipariş alamıyoruz

Dericiler: Zor durumdayız sipariş alamıyoruz
Rusların en fazla rağbet ettiği ürünlerin başında gelen deri sektörü esnafı, Türkiye ile Rusya arasındaki krizin çözülmesi için hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu

Ürünlerinin yüzde 90’ını Rusya ve Ukraynalılara sattıklarını belirten esnaf, krizle birlikte birçok siparişi alamadıklarını açıkladı. Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan kriz Rusların en çok rağbet ettiği deri sektörünü de vurdu. Esnaf, krizin bir an önce bitmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

İş yerleri kapanıyor

Deri imalat ustası Medeni Doğanay, “İşlerimiz zaten kötüydü. Üzerine uçak krizi gelince işler tamamen bozuldu. Bizim beklentimiz bu ilişkilerin bir an önce düzelmesi. İşimizin düzene girmesini istiyoruz. Hükümet buna bir adım atarsa memnun oluruz.” ifadelerini kullandı. Deri imalat ustası Zakir Çiçek ise, “Büyüklerden beklentimiz, bir an önce bu işlerin düzeltilmesini istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Gördüğünüz gibi işler kötü” şeklinde konuştu. Krizin devam etmesi durumunda iş yerlerini kapatacaklarını ifade eden deri imalatçısı Tunç Doğan da şunları dile getirdi: “Uçak krizi ile birlikte sıfıra düştük. Bir kuruş para alamıyoruz. Hatta duyduğumuz kadarıyla orada yaşayan Türk arkadaşlarımızı deporte ederek suçluymuş gibi gönderilmeye başlanıldı. Tabi ki bu sektör için çok büyük bir darbe. Yüzde yüz sıfır şuan piyasa.. “ Zeytinburnu’nda 35 yıldır deri işi yapan Halis Dulundu ise, ” Bavul ticareti bitti. Artık biz deriden bir şeyler beklemiyoruz. Herkes dükkanını kapatıp başka bir sektöre geçmeye çalışıyor. Ama Putin’in yaptığı yaptırımlar çok kötü. Biz bunları hak etmiyoruz “ dedi.