Cezayir'de yangınlarda ölenler için 3 gün yas ilan edildi, Türkiye'de tık yok

Cezayir'de yangınlarda ölenler için 3 gün yas ilan edildi, Türkiye'de tık yok
28 Temmuz'da başlayan orman yangınları Türkiye'deki pek çok bölgeyi adeta küle çevirdi. Yangınlarda 9 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce vatandaş hastanelik oldu, çok sayıda ev küle döndü, binlerce hayvan yanarak can verdi. Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketinde ise 17'nin kişi yaşamını yitirdiği bildirildi. Bunca felakete rağmen Türkiye'de yas ilan edilmezken, Cezayir'de meydana gelen yangınların 3. gününde ulusal yas ilan edildi.

Türkiye 28 Temmuzdan bu yana felaketlerle boğuşuyor. Meydana gelen yangın felaketinde 9 kişinin yaşamını yitirdiği bildirilirken, yangının yaraları sarılmadan yaşanan sel felaketinde 17 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaşanan bunca felakete rağmen halen yas ilan edilmedi.

28 Temmuz''da başlayan orman yangınları Türkiye''de çok sayıda bölgede yaşamı yok etti. Yangınlarda 9 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi hastaneye kaldırılarak tedavi edildi, yüzlerce vatandaşımızın evi küle döndü, binlerce hayvan yanarak can verdi.

Yangınların 15. gününde Bakan Pakdemirli''den "Tarihteki en büyük orman yangınlarının son halkası Köyceğiz''deki yangın kontrol altında. Böylelikle ülkemizde gerçekleşen büyük yangınların hepsini söndürmüş olduk" açıklaması geldi.

Yangının acısı henüz tazeyken Karadeniz''de sel felaketi baş gösterdi.

Kastamonu, Bartın, Sinop, Karabük ve Samsun’da etkili olan sağanak yağış kabusu yaşattı. Meydana gelen sel sonucunda evler yıkıldı, köprü ve yollar çöktü. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kastamonu, Sinop ve Bartın''daki selde 17 vatandaşımızın yaşamını yitirdiğini duyurdu. 

CEZAYİR FELAKETİN 3''NCÜ GÜNÜNDE YAS İLAN EDİLDİ.

Cezayir''in 18 eyaletinde çıkan orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısının 69''a çıktığı duyurulurken felaketin 3''ncü gününde ölenlerden dolayı 3 gün ulusal yas ilan edildi.