Championship Manager'ın efsane forveti Maxim Tsigalko hayatını kaybetti

Championship Manager'ın efsane forveti Maxim Tsigalko hayatını kaybetti
Championship Manager 01/02 oyuncuları için unutulmazlar arasında yer alan Maxim Tsigalko, 37 yaşında hayatını kaybetti. Gerçek futbol kariyeri pek parlak olmayan Tsigalko, henüz 26 yaşında futbol kariyerini noktalamıştı.

Webtekno'da yer alan habere göre, Championship Manager 01/02 oyununun efsane isimlerinden Maxim Tsigalko, 37 yaşında hayatını kaybetti. Menajerlik oyunu severlerin unutamadığı isimlerin başında gelen Tsigalko'nun ölüm nedenine dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Tsigalko, futbolcu olarak pek de başarılı bir kariyer arkasında bırakamamış olsa da Championship Manager 01/02 oyuncuları tarafından "efsane" olarak hatırlanıyor.

26 YAŞINDA KARİYERİNİ BİTİRDİ

Championship Manager 01/02’nin en iyi forvetleri arasında yer alan ve 1 sezonda 40 gol barajını aşabilen ender golcülerden biri olan Belaruslu eski futbolcu, gerçek hayatta ise beklenen patlamayı bir türlü yapamadı ve henüz 26 yaşında futbol kariyerini noktaladı.

eqetm3lwmaetaje.jpg

Kariyeri boyunca Dinamo Minsk, Naftan, Kaysar (Kazakistan), Banants (Ermenistan) ve Savit takımlarının formalarını giyen Tsigalko, ayrıca Belarus Milli Takım formasını da iki kez sırtına geçirmiş, süre aldığı 68 dakikada 1 gol kaydetmeyi başarmıştı.

MAXIM TSIGALKO KİMDİR?

27 Mayıs 1983 yılında Belarus'ta Minsk şehrinde doğan Maxim Tsigalko, futbola Dinamo Minsk altyapısında başladı. Naftan Novopolotsk, Kaisar, Banants ve Savit Mogilev formalarını da terleten Tsigalko, 2009 yılında 26 yaşında futbolu bıraktı.