CHP'den İkizköy'e destek

CHP'den İkizköy'e destek
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Muğla Milletvekilleri Suat Özcan, Mürsel Alban ve Burak Erbay İkizköy’e gelerek, Akbelen Ormanı’nda gerçekleştirilen ağaç kesimine karşı direnen İkizköylülere destek verdi. 

CHP'den İkizköy'e destek

ADEM KANKAYNAR

Muğla''nın Milas İlçesi’ne bağlı İkizköy Mahallesi’nde termik santrale kömür temin etmek için maden yapılması amacıyla ağaç kesimlerine başlandı. Aylardır nöbet tutarak ağaç kesimine karşı çıkan köylüler, duruma karşı çıkmakta. Köylülerin verdiği mücadeleye destek olmak adına bugün Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Muğla Milletvekilleri Suat Özcan, Mürsel Alban ve Burak Erbay, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ve beraberindeki heyet Akbelen Mevkii’ne gelerek yöre halkına destek oldu. 

"BU MÜCADELE ÖRNEK"

Bu mücadeleyi ''örnek'' olarak gösteren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Bugün hemşehrilerimizin doğamızı, çevremizi korumak adına gösterdiği tarihi mücadeleye destek olmak için buradayız. İstanbul Milletvekilimiz Mahmut Tanal, Muğla Milletvekillerimiz Suat Özcan, Mürsel Alban, Burak Erbay, İlçe Başkanlarımız ile birlikte İkizköy’deyiz. Ben komşu köy olan Karacahisarlıyım. Burada verilen meşru ve son derece haklı mücadeleye destek veren herkese teşekkür ediyorum” deyip, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise konuşmasını simgesel değeri olan ve kesilmesi için işaretlenen çam ağacının üzerinde yaptı. Yurttaşların alkışları eşliğinde ağacın üstüne çıkan Tanal, ormanların yok edilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade etti. 


“HİÇBİRİNİ TESLİM ETMEYECEĞİZ”

Ülkenin tanıtımının Muğla üzerinden yapıldığını ama yine Muğla’nın %65’inin maden sahası olarak ilan edildiğini belirten Mahmut Tanal, “Bizler yatırıma karşı değiliz ancak; bu yatırımların doğaya zarar vermeden yapılabilecek imkanı varken vahşice bir yöntemle bu ormanların yok edilmesi kabul edilebilir bir durum değil. Burada ağaçların yok edilmesi demek, yaşam hakkının yok edilmesi demektir” dedi. Mahmut Tanal’ın ardından konuşan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Ne İkizköy’ü ne Akbelen Ormanını ne Muğla’nın tek bir ağacını, hiçbirini teslim etmeyeceğiz” dedi. 

İlgili Haberler