Kılıçdaroğlu'nun CHP'li belediye başkanlarının telefonu dinleniyor iddiasına AKP'den ilk yanıt

Kılıçdaroğlu'nun CHP'li belediye başkanlarının telefonu dinleniyor iddiasına AKP'den ilk yanıt
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bizim bütün belediye başkanlarımızın telefonlarını dinliyorlar." açıklamasına yanıt verdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrasında gerçekleştirdiği basın toplantısında soru üzerine Kılıçdaroğlu''nun açıklamasına yanıt verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, İBB''ye yönelik çalışanların terörle iltisaklı olduğu gerekçesiyle başlatılan teftiş hakkında, "Bizim bütün belediye başkanlarımızın telefonlarını dinliyorlar. Başkanlar için özel masalar kurdular, bütün alınan elemanlara bakıyorlar. Baksınlar. Eğer terör örgütüyle iltisaklı varsa ilgili kamu kuruluşu devlet geleneğinde uyarılır. İktidarda kalmak için söylemeyecekleri yalan, atmayacakları iftira yok. " ifadelerini kullanmıştı.

"BÖYLE BİR ŞEY YOK"

Kılıçdaroğlu''nun iddialarına yanıt veren Ömer Çelik açıklamasında; "İlk olarak benim hatırladığım kadarıyla 2018''de benzer cümleler söyledi. Bu sene belediye başkanlarının dinlendiğini söylüyor. 2018''den beri ne ortaya belge koyuyor, ne de savcılığa gidip suç duyurusunda bulunuyor. Bir partinin genel başkanının belli bir sınır içinde konuşması lazım.

Kurumlara doğrudan suç teşkil eden yaklaşım atfetmek laubalilik anlamına geliyor. ''Beni dinliyorlar, MYK''yı dinliyorlar'' dediğinizde bu tipik bir fitne siyaseti olur. Bu iddiasının arkasına hangi belgeyi koymuş. Çıkacak açıklayacak neye göre söylüyor, bu izlenime nasıl varmış. Bu söylediklerinin zemini yok. 2018''den bu yana iddiamın arkasına şu belgeyi koyuyorum dediğini duyduk mu? Böyle bir şey yok. Bu iyi sonuçlar doğuracak yaklaşım değildir. " ifadelerini kullandı.

AKP''li Ömer Çelik''in açıklamaları şöyle:

HAYVANLAR İÇİN BARINAK İHTİYACI 

Sayın Cumhurbaşkanımız, Asiye kızımızın durumunu yakından takip ediyor. MKYK toplantısından önce son görüntülerini gördüğünü, hocalarla konuştuğunu, görüntüleri gördüğünde üzüldüğünü söyledi.

2002''teki seçimlere giderken o zaman Adana''da hayvan sever dostlarımız gelmişlerdi, şu şu düzenlemeleri yaparsanız devrim olur demişlerdi. 2004''ten beri bunları yaptık, devrim niteliğinde çalışmalar yaptık. Her cana hürmet etmek lazım. O canların sağlığının korunmasını hassasiyetle takip ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız da sayın hanımefendi de birer hayvan sever. Hayvan besliyorlar. Bir durum var, Asiye kızımızın başına gelenlere kadar, buraya emin olun şikâyet yağıyor. Bu bir alan. Bunun düzenlenmesi lazım. İnsanlar tehlike ile karşı karşıya kalıyor. Çocukların ve yaşlıların zarar görmemesini temin etmeye çalışmak ve sokaktaki bu hayvanları sahipsiz bırakmamaya çalışmak. Bu olay bu şekilde devam ederse insanlarımızın canını koruma konusunda zaafa düşeceğiz.

Birileri bu talimatları yerine getirirken hayvanlara dönük zalimane bir yaklaşım içine giriyorsa o da suçtur, gereğini yaparız. Bazı çok kötü barınak türü düzenlemeler var. Burada hayvanların yaşaması mümkün değil. Barınak derken onları kastetmiyoruz. Sokak hayvanları sahipsiz değildir.

Tamam işte sahipsiz değil. Yarın bir gün hedef olacaklar. Bu konuyu bir bilek güreşi konusu olmaktan çıkarmak lazım. Her türlü görüşe açığız biz. Cumhurbaşkanı bunu söyledikten sonra zalimane görüntüler ortaya çıktı diye yaklaşım doğru değil. Kastedilen şey gerçekten kaliteli, sağlık hizmetlerinin verilebildiği...

STOKÇULUKLA MÜCADELE

Türkiye serbest piyasa ekonomisidir. Bazı yaklaşımlarda sanki tüm esnafımız stokçuluğun içinde gibi tavır ortaya koyuluyor. Bu doğru değil. Serbest piyasa kuralları içinde yapılması gereken şeyler var. Birtakım dinamikler devreye girmişse, piyasa dengesini bozucu faaliyetler devreye girmişse bunlar güçlü şekilde takip ediliyor.

Stokçuluk meselesinde deposunda mal olan herkese stokçu denmiyor. Ama o sektörün makul ve akli akışına aykırı şekilde, piyasa dengesini bozucu şekilde davrananlar varsa onlara karşı tabii ki bunlar devreye giriyor. Bu fiyat denetimleri, stokçulukla ilgili faaliyetler denetleniyor, para cezası veriliyor.