Kılıçdaroğlu: Yabancı asker neden gelip bizim teröristlerle mücadele etsin

Kılıçdaroğlu:  Yabancı asker neden gelip bizim teröristlerle mücadele etsin
Tezkerede yabancı askerlerin Türkiye'de bulunması ve Cumhurbaşkanı'nın belirleyeceği esaslara göre kullanılması kabul edilmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuyu tekrar gündeme getirerek 'Yabancı asker neden gelip bizim teröristlerle mücadele etsin. Onların amacı başkadır. Bunu hepinizin bilmesi lazım' diyerek uyardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Gençlik Kolları Kurultayı''nda gündeme ilişkin açıklamalar bulundu. 

Kılıçdaroğlu''nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle;

-İktidara geldiğimizde bir hafta içinde İstanbul Sözleşmesi’ni tekrar yürürlüğe koyacağız.

-20 yıldır iktidardalar. Yurt sorununu çözemediler. 20 yıl falan değil. 1 yılda Türkiye’de yurt sorununu bitireceğiz. Örneğini görmek istiyorsanız Ankara''ya, İstanbul''a İzmir''e bakın...

-İnternetsiz bir ülkeyi artık düşünmek mümkün değil. Artık gençelere dünyaya öğretmen için imkan vermek zorundayız.

(Halkın gururu Kılıçdaroğlu sloganları atıldı)

- Bu dediklerimi tek tek gittiğiniz yer yerde anlatacaksınız. Türkiye''nin önündeki karanlık tablonun aydınlığını anlatacaksınız. 

TÜİK''e talimat vermişler

-Emekliye, işçiye az kapa ödemek istiyorsunuz. TÜİK''e talimat vermişler. Verilen tablo doğru değil. Enflasyona ezdirlmeyeceğimizi anlatacaksınız.

-İsrafla ve yolsuzlukla mücadele yapacğaımızı anlatacaksınız. İhalaleri facebook üzerinden yapıyorlar. Kamuoyu biliyor ihalenin nasıl yapıldığını...

-Milyonlarca genç işsizken birilerine yakın olanlar kaç yerden maaş alıyorlar. Buna izin vermeyeceğimizi her yerde anlatmanız lazım.

-Halkın iktidarında biz vergileri 5''li çeteye değil, bu ülkedeki işsiz gençlere harcayacağız.

Türkiye''nin ekonomik bağımsızlığı tehlikededir

-Türkiye''nin ekonomik bağımsızlığı tehlikededir. Faizciler ve dolarcılar Türkiye''deki vergilere ipotek koymuş durumdadır. İşçiye emekliye değil, nereye gidiyor bu paralar?

-Verginin her kuruşunun nereye gittiğini soracaksınız ve bizden yanıtını alacaksınız. Maliyetini bilmediğimiz paralar, uçmadığımız hava yollarına ödediğimiz paraları devletleştireceğiz. Avro ile dolar ile ödediğimiz paralara son vereceğiz.

-Nasıl oluyor da TC''de Türk lirası ikinci sınıf para değeri görüyor. Anlatacaksınız bunları da....

Bir hafta içinde...

-Atama bekleyen öğretmenlerin sorununu çözeceğiz. İlk bir haftada 138 bin öğretmenin atamasını yapacağız. Yoksulluğu idare edenlere değil bitirenlere oy vereceksiniz. Her çocuğun karnı doyacak her evde huzur ve barış olacak.

-Çiftçinin aldıkları faizleri bir haftada içinde sileceğiz.  Bu ne demek Sosyal devlet devrede demek. Biz 5''li çeteden alacağız buraya vereceğiz. 

Süleyman şah turbesi

-Suriye tezkeresine ‘hayır’ dedik, elbette doğrusunu yaptık. Kendi ülkemizde yabancı askerlerin gelmesini istemiyorsak zaten tezkereye hayır demek zorundayız, biz Kuvayi Milliyeciyiz. 

-Daha önce gelen tezkerelere evet demiştik, noldu, ne yaptılar? Evet dedik de ne yaptılar. Beklentilerimizi karşıladılar mı?  33 askerimiz şehit edildiğinde hesabını sormak yerine gittiler başka egemen gücün liderinin kapısında dakikalarca beklediler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak benim ağırıma gidiyor.

-Süleyman Şah türbesini kaçıranları tarih affetmeyecektir, siz de affetmeyecektir.

-Halkın iktidarında Süleyman Şah türbesi bayrağımız çekilecek. Bedeli ne olursa olsun. 

Yabancı asker

-Yabancı asker neden gelip bizim teröristlerle mücadele etsin. Onların amacı başkadır. Bunu hepinizin bilmesi lazım. 

-Türkiye''nin çözülmeyen hiçbir sorunu yok. Akılla, bilimle hepsi çözülür. Bize oy versin ya da vermesin biz ona bakacağız. Sorununu çözeceğiz.

-Her gittiğiniz yerde çözümü anlatacaksınız. Emekliye çift ikramiye dediğimde tepki göstermişlerdi. ''Parayı nereden bulacaksınız?'' diye. E şimdi yapıyorlar, demek ki para var. Paranın nereye harcanacağı bir siyasi tercihtir. Bunu belirleyen bütçedir. Neden yana kullanacağız orada yazar. 

-Az kaldı gidecekler. ''Giderken daha ne kadar götürebiliriz''în derdindeler. O yüzden çağrı yaptım. ''Kanunsuz işlerin altına imza atmayın'' diye. O insanları bürokraside tutmayacağım bilin. Geliyor gelmek de olan.

İlgili Haberler