CHP Şanlıurfa'da tepki istifaları

CHP Şanlıurfa'da tepki istifaları
CHP Şanlıurfa yönetiminde bir grup başkanlık görevini üstlenen Hayrettin Cidir'i neden göstererek istifa ettiklerini açıkladı.

CHP Şanlıurfa il yönetim kurulundaki bazı isimler mevcut vekâletten başkanlık görevini yürüten Hayrettin Cidir’i neden göstererek görevlerinden istifa etti. Daha önceki il başkanı olan ve milletvekili adaylığı için görevinden istifa edip milletvekili seçilen Aziz Aydınlık yerine vekâletten bakan Hayrettin Cidir’in muhalefet yapamadığını ve görevi bırakması gereken yerde hala başkanlık görevini yürüttüğünü neden göstererek görevlerinden istifa ettiğini açıkladılar. İstifa eden il yönetim kurulu adına basın açıklamasını İl Yönetim Kurulu Üyesi Neşe Tanal yaptı.

‘İSTİFA NEDENİMİZ İL BAŞKANIMIZ'

Neşe Tanal, “24 Haziran 2018 seçimleri ve eski il başkanımız söz konusu olduğundan dolayı bu süreç içeresinde il yönetim kurulu üyeleri olarak tüm motivasyonumuzu adayımızın seçilmesine üzerine yoğunlaştırmak için seçim öncesinde bir karar aldık. Şuan vekâletten il başkanlığı görevini yürüten kişiyi seçim bitine kadar bu işi yürütmesi yönünde karar almıştık. İlimiz yıllardır hasret kaldığımız partimizin adına bizi temsil edecek, bir vekil çıkarmıştır. Sonuçta bu emellimize halkımızın isteği doğrultusunda ulaşmış olmaktan örgüt olarak hepimiz onurlu mutluyuz. Ancak; seçimlerin üzerinden 6 ay gibi bir süre geçmesine rağmen ilimiz ve örgütümüz vekil il başkalarıyla yönetilmeye devam etmekle beraber bu konuda herhangi bir adım atılmadığı görülmüştür. Yerel seçimlere kısa bir süre kalması da göz önüne alındığında vekil il başkanlarıyla başarılı olmayacağı aşikârdır. Örgütümüzle aldığımız karar doğrultusunda demokratik hakkımızı kullanarak Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Yönetiminden istifa etme kararı almış bulunmaktayız. İstifa nedenimiz; Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl başkanlığının aylardır vekâletten yönetilmesi ve bu işi vekâletten yürüten kişi ile çalışmadığımız, çalışamayacağımızdan dolayı istifa ettiğimiz kamuoyuna bildiririz.” dedi.