CHP Sözcüsünün cevabı salonda alkışlara neden oldu. AKP’li Başkan İBB’nin süt dağıtımını eleştirdi

CHP Sözcüsünün cevabı salonda alkışlara neden oldu. AKP’li Başkan İBB’nin süt dağıtımını eleştirdi
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaadi olan Halk Süt’ün dağıtım yönteminin rencide edici olduğunu öne sürdü. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise buna cevaben, “Süt konusunda insanların rencide olduğunu söyledi. Ne yapsaydık, Sayın Cumhurbaşkanı gibi otobüsün üstüne çıkıp sütleri oradan aşağı mı atsaydık? Onun yerine uygun biçimde vatandaşımızın evine hizmeti götürerek çocuklarımız süt içsin diye çaba sarf ediyoruz. Nazar etme ne olur çalış senin de olur” ifadelerini kullandı.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaadi olan Halk Süt’ün dağıtım yönteminin rencide edici olduğunu savundu.

“KAPIYA SÜT ARACI GİDİNCE RENCİDE OLUYORLAR”
Yazıcı, “Süt dağıtımı konusu. Bir doktor olarak söylüyorum. Bir çocuğun gelişimi için son derece önemli. Eğer verebiliyorsanız İstanbul’daki gelişim çağındaki tüm çocuklara süt verilmelidir. Bunun arkasındayız ve sonuna kadar arkasında olacağız. Ben süt dağıtmanın yöntemi üzerine konuşmak istiyorum. Süt dağıtmakta kullandığınız yöntemin, kartla veya akıllı şehirler uygulaması ile vermekten daha üstün bir yönetim ve metodunu anlatabilir misiniz bana? Kapıya süt aracı giden bir ailenin, komşuları arasında yaşadığı travmayı azıcık düşünüyor musunuz? Evine süt bırakılan çocuğun diğer çocukların yanında düştüğü psikolojik travmayı azıcık düşünüyor musunuz? Bilim ve teknoloji haftasında soruyorum size” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANI GİBİ OTOBUSÜN ÜSTÜNDEN Mİ ATSAYDIK?”
CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı “Gelelim süt konusuna. Süt konusunda insanların rencide olduğunu söyledi. Ne yapsaydık, Sayın Cumhurbaşkanı gibi otobüsün üstüne çıkıp sütleri oradan aşağı mı atsaydık? Onun yerine uygun biçimde vatandaşımızın evine hizmeti götürerek çocuklarımız süt içsin diye çaba sarf ediyoruz. Nazar etme ne olur çalış senin de olur. Geçmiş dönemde böyle bir hizmetiniz olsaydı biz çıkıp kendilerini alkışlardık. Dönüp kendilerinin ne yaptıklarına baksınlar” diye cevap verdi.