CHP'den 'fay hattı' için kanun teklifi

CHP'den 'fay hattı' için kanun teklifi
CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, depremlerde yaşanan artışa dikkat çekerek, olası bir deprem felaketine önlem almak adına fay hatları üzerindeki yapılaşmanın durdurulması için TBMM’ye kanun teklifi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Türkiye’deki aktif fay hattını göz önünde bulundurarak, deprem felaketinin önüne geçmek için, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) ‘Fay Hattı Kanun Teklifi’ sundu. CHP'li Şevkin, fay hattı üzerindeki yapılaşmaların durdurulması gerektiğini ifade etti.

"BURALARA YAPI İNŞA EDİLMESİ ÖNLENMELİDİR"

Fay hatları üzerindeki yapılaşmanın durdurulması ve yapılaşma izni verilmemesi amacını taşıyan kanun teklifine dair açıklamalarda bulunan Müzeyyen Şevkin, “Son yaşadığımız Elazığ depremi de göstermiştir ki depreme kaynaklık eden Doğu Anadolu Fay Zonu doğrudan Bingöl ve Kahramanmaraş illerimiz, Palu, Sivrice, Gölbaşı gibi ilçeler ile birçok köy yerleşim birimlerinin içinden geçmektedir. Bu zon üzerindeki yapıların depreme karşı koyarak ayakta kalması mümkün olmamakta ve can ve mal kayıpları ortaya çıkmaktadır. Çok sayıda il merkezimizin ve ilçelerimizin de benzer durumda olduğu göz önüne alındığında başta aktif fay hatları olmak üzere doğa kaynaklı afetlere uğramış veya uğrayabilir alanlar üzerine herhangi bir yapı inşa edilmesi önlenmelidir” dedi.

CHP’li Şevkin ayrıca, 18 ilin merkez yerleşim birimleriyle 80’i aşkın ilçe merkezi içerisinde son Elazığ Sivrice depremini yaşayan köylerin de bulunduğu 502 köyün deprem üretme potansiyeli yüksek aktif fayların geçtiği hatlar üzerine doğrudan oturduğunun bilinmesi nedeniyle TBMM’ye ‘Fay Hattı Kanun Teklifi’ sunduğunu vurguladı.