CHP'den Takvim gazetesine sert tepki!

CHP'den Takvim gazetesine sert tepki!
Parti Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Takvim gazetesinin 11 Nisan'daki baskısında manşetine tüm YSK üyelerinin resimlerini koyarak hedef göstermesine tepki gösterdi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, seçim sonuçlarına yönelik itirazlarla ilgili açıklama yaptı.

Öztrak'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"YSK'nın geçmiş kararları ve hukuk ortadadır. YSK'nın 2014'teki Iğdır kararı tam da bunu söylemektedir. Kesinleşmiş seçmen kütüklerindeki yolsuzluklara dayanarak seçimin iptali istenemez denmektedir. Karar çok açık. YSK'nın önüne gelen kumpas dosyasını görüşmesini olağandışı dışı bir biçimde sürekli ertelemesi soru işaretlerine neden olmaktadır. Tedirginlik yaratmaktadır."

TAKVİM GAZETESİNE SERT TEPKİ

"YSK üzerinde iktidarın çok ciddi bir baskısı olduğu anlaşılmaktadır. Nitekim iktidarın saltanat kayığı olan yandaş gazetelerde YSK üyelerinin boy boy resimleri teşhir edilmiştir. Ben bu medyayı uyarıyorum. En son bu iş yapıldığında Danıştay’da kan dökülmüştür. Bu yayınlarla kimler hedef tahtasına oturtulmak istenmektedir. Bu ne kepazeliktir. Biz bu tehditlerin şerefli Türk yargıçlarına etki yapmayacağına, onları korkutmayacağına inanmak istiyoruz. İktidarın devlet görevlilerine kağıt ürettirip sandıktan çıkan sonucu itibarsızlaştırarak İstanbul’da kaybettiği seçimleri masa başında çalma operasyonuna hiçbir şekilde izin verilmemelidir." 

xzcvbn.jpg

"YSK'nın önünde tarihi bir sorumluluk vardır. Erteleme Türkiye'ye çok değerli bir vakti kaybettiriyor. İstanbul kararı çocuklarımızın aşını işini geleceğini de etkileyecektir. Tarihi bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçte herkes tarihe nasıl geçmek istiyorsa öyle davranmalıdır"