CHP’li Özgür Özel: Mahkeme TÜGVA’ya tahsisin yürütmesini durdurdu

CHP’li Özgür Özel: Mahkeme TÜGVA’ya tahsisin yürütmesini durdurdu
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Fatih Parkı içinde bulunan işletmenin Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından TÜGVA'ya tahsisine mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktığını duyurdu.

Usta gazeteci Uğur Dündar''ın sunduğu TELE 1’de yayınlanan Demokrasi Arenası, Manisa''nın Akhisar ilçesinde gerçekleşti.

Programın konukları CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici oldu.

Programda Özel, Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki Fatih Parkı''nda bulunan işletmenin 5 yıl süreyle TÜGVA''ya bedelsiz tahsisine ilişkin CHP''nin açtığı dava sonucunda, yürütmeyi durdurma kararı verildiğini duyurdu.

Özgür Özel, gelişmeyi şu ifadelerle aktardı:

“MAHKEME, TÜGVA’YA TAHSİSİN YÜRÜTMESİNİ DURDURDU”

“Manisa''da tarihi evlendirme dairesi, Fatih Sultan Mehmet''in yetiştiği Fatih Parkı’na bakan en şahane yeri TÜGVA''ya verildi. Biz önünde eylem yaptık. ‘Yanınıza kalmaz'' dedik. İstanbul''un en kıymetli yerine 2 bin 500 TL''ye çöken ve 3. şahıslara kullandırtan TÜGVA… Bu TÜGVA''ya verdiler. Biz bunlara dava açtık. Mahkemeye gittik, bunu yapamazlar dedik.

Avukatlarımız dilekçe yazdı. Çok ümidimiz yoktu ama son dakika haberi şu ki, artık rüzgar döndü Türkiye''de. Artık rüzgar emekçinin, halkçının, demokratların karşısından değil arkasından esiyor ya herhalde onun da katkısı var, mahkeme TÜGVA''ya tahsisin yürütmesini durdurdu. Mücadelemiz devam edecek. Bu örnek bir karardır.

‘Berlin''de hakimler var'' derlerdi ama demek ki Manisa''da da hakimler varmış. Helal olsun! Halkın malını yandaş TÜGVA''ya peşkeş çekilmesine böyle bir atmosferde dur diyebilen o hakimin alnından hep birlikte öpüyoruz.”

İlgili Haberler