CHP'li Tekin: "Meclis'te darbeciler var"

CHP'li Tekin: "Meclis'te darbeciler var"
Gürsel Tekin, “Devletin bütün kurumlarına girmiş bir yapının siyasetin içinde olmaması düşünülemez. Savcılar Meclis'teki 550 milletvekilini ve belediye başkanlarını soruşturmalı. Dokunulmazlıklar derhal kaldırılmalı” dedi

Sözcü'den Nil Soysal'a konuşan Tekin, tehlikenin henüz geçmediğine dikkat çekti. Tekin, “Siyasi kurumlar arındırılmadığı sürece devletin içerisinde cadı avına çıkmak ortadaki pisliği temizlemez. Türk siyaseti yenilenmedikçe bu işin üstesinden gelmemiz mümkün değil” dedi. Türkiye'de defalarca darbe olduğunu ancak siyaset kurumunun bir daha darbelerin olmaması için herhangi bir çaba içerisine girmediğini söyleyen Tekin, yaşanan süreci şu sözlerle değerlendirdi:

“ÇOK PROFESYONEL BİR YAPI VAR”

İKTİDAR mensuplarının önemli bir kısmının geçmiş darbe dönemlerinde siyaseten belirli ölçeklerde aktif olduklarını görüyoruz. 12 Eylül sonrası çeşitli siyasi partilerin kadrolarına bakmak size bir fikir verecektir. Böyle bir yapıyla karşı karşıya iken, yaşanan krizin derinliğine ve kimlere dokunacağına dair yorumda bulunmak oldukça güç. Ancak çok güçlü ve tabiri caizse profesyonel bir yapının önümüzde durduğu herkesin malumu…
SİYASET hesap vermeden hiçbir tehlikeyi püskürtme şansımız yok. Aksi halde bugün FETÖ, yarın başka bir terör örgütü tehlikesiyle karşı karşıya kalırız. FETÖ ile ilişkili kurumlar kapatılırken ne olduğu belirsiz başka kurumların onlardan arta kalanlar için yarıştığını görüyoruz. Siyaset mekanizması şeffaf ve hesap verebilir olmak zorundadır. Maalesef siyasiler gereğini yapmamıştır.

“SOYGUNCULAR DA YARGILANMALI”

TBMM'nin şu an öncelikli görevi 550 milletvekilinin dokunulmazlıklarını kaldırmaktır. Gerçek fezlekeler için biz CHP olarak sadece elimizi değil tüm gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Hodri meydan.
BAŞIMIZDAKİ bela sadece FETÖ değil aynı zamanda bu ülkeyi soyanlardır. Darbecilik ne kadar aşağılıksa ve yargılanmalıysa tüyü bitmemiş yetimin hakkını çalanlar da aynı şekilde yargılanmalıdır. Bu soruşturma başladığı anda çok sayıda CHP'li arkadaşımız bilgi ve belgeleriyle buna destek verecektir.