Gelecek Partili Özdağ savcılık ifadesi sonrası açıklamalarda bulundu

Gelecek Partili Özdağ savcılık ifadesi sonrası açıklamalarda bulundu
Gelecek Partili Selçuk Özdağ açıklamalarda bulundu. Özdağ, "Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek gibi bir düşüncemiz de yoktur niyetimiz de yoktur" dedi.

Caner ALTAN - YENİÇAĞ

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’yla yaptığı röportajda YSK üyelerine yönelik ifadeleri nedeniyle Ankara Adliyesi’nde ifade verdi. Savcılıkta verdiği ifade sonrası konuşan Özdağ “Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek gibi bir düşüncemiz de yoktur niyetimiz de yoktur. Kesinlikle bir tehdit dilimiz de cümlemiz de yoktur. Türkiye’de gerçek savcıların ve hakimlerin olduğunu görmek istiyoruz” dedi.

Selçuk Özdağ, Orhan Uğuroğlu’nun “YSK zamanında seçim için Erdoğan''ın başvurusunu kabul eder mi?” sorusuna, “Gelecek Partisi olarak bu anayasa hükmünü çiğneyen YSK''nın 11 üyesini kamuoyuna afişe ederiz. Sokağa çıkamazlar, milletin yüzüne bakamazlar. Dünyayı başlarına yıkar, Anayasayı çiğnetmeyiz…” şeklinde yanıt verdi. Bu açıklama üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Özdağ’a "Heyet halinde çalışan kamu görevlilerini alenen tehdit" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamalarıyla resen soruşturma başlattı.

Savcılığa verdiği ifadenin ardından basın açıklaması yapan Özdağ, “Zamanında yapılacak bir seçimde sayın Erdoğan’ın üçüncü kez aday olup olamayacağı sorulduğunda Anayasa’nın 101’inci maddesi açık ve salihtir aday olamaz. Ancak bir erken seçim kararı alındığında aday olabilir. Buna rağmen Erdoğan aday olursa ne yaparsınız diye gazeteciler sorduklarında Erdoğan’ın Yüksek Seçim Kurulu kararları yargıya götürülemediği için demokratik hakkımızı kullanarak milletimize şikayet ederiz. Burada Anayasayı çiğnemişlerdir çiğnetmeyiz. Bizler demokratik tepkilerimizi, herkes hukuk içerisinde kalsın diye veriyoruz. Bizim suç işleme kastımız yoktur. Kesinlikle tehdit dilimiz ve cümlemiz yoktur. Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek gibi bir düşüncemiz de, niyetimiz de yoktur. Gelecek Partisi olarak insanları kutuplaştırmaya değil birleştirmeye doğru yürüyoruz. Siyasi partiler araçtır amaç Türkiye’nin özgürlüğü insanlarımızın mutluluğudur” ifadelerini kullandı.