Ciğerlerimiz yanıyor! Aydın ve İzmir'de 4 orman yangını

Ciğerlerimiz yanıyor! Aydın ve İzmir'de 4 orman yangını
Türkiye'nin ciğerleri yok oluyor. Ve yanan sadece ormanlar değil. Daldaki kuş, yamaçtaki kaplumbağa, kirpi hatta karıncalar aynı zamanda canımız da yanıyor. İzmir'in Bornova, Gaziemir, Menderes ilçeleriyle ve Aydın'da orman yangını çıktı. Öğleden sonra başlayan yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor.

İzmir'in Bornova, Gaziemir, Menderes ilçeleriyle ve Aydın'da orman yangını çıktı.

Çine'nin Akçoava Mahallesi Gökbel Dağı'ndaki orman ve makilik alanda, bugün saat 12.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Bölgeden yükselen dumanları görenler, orman ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye 12 arazöz, 5 su tankeri, 2 dozer ve 5 helikopterle havadan ve karadan müdahale edilmeye başlandı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, Muğla'nın Yatağan ilçe sınırını geçti. Ekiplerin yangın söndürme çalışmaları sürüyor.

İZMİR'DE YANGIN 15'DE BAŞLADI

İzmir'in Bornova ilçesinde, otluk ve makilik alanda yangın çıktı. Helikopterlerin de müdahale ettiği yangın, kısa sürede kontrol altına alındı.

Yangın, saat 15.00 sıralarında Homeros Vadisi yakınlarındaki otluk ve makilik alanda başladı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangını görenler, itfaiye ve orman ekiplerine haber verdi. Bölgeye itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 helikopter, 5 arazöz ve 1 iş makinesi sevk edildi.

Ekiplerin müdahalesinin ardından alevler kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

​SÜREKLİ YANGIN'DAN ŞİKAYETÇİLER

Mahalle sakinlerinden Hakan Kabadayı, "Alevleri görünce tedirgin olup, itfaiyeyi aradık. Bu bölgede sürekli yangın çıkıyor" dedi. Yangına şahit olan Adem Demir ise "Baktığımızda alevleri gördük ve itfaiyeye haber verdik. Onlar da kısa sürede müdahale ederek yangını söndürdü" diye konuştu. Yangının çıkış nedeni ise araştırılıyor.

aydinda-ormanlik-ve-makilik-alanda-yangin-8009-dhaphoto1.jpgaydinda-ormanlik-ve-makilik-alanda-yangin-8009-dhaphoto3.jpgaydinda-ormanlik-ve-makilik-alanda-yangin-8009-dhaphoto5.jpgaydinda-ormanlik-ve-makilik-alanda-yangin-8009-dhaphoto6.jpgaydinda-ormanlik-ve-makilik-alanda-yangin-8009-dhaphoto7.jpgaydinda-ormanlik-ve-makilik-alanda-yangin-8009-dhaphoto6-001.jpgizmirde-otluk-ve-makilik-alanda-yangin-8207-dhaphoto1.jpgizmirde-otluk-ve-makilik-alanda-yangin-8207-dhaphoto2.jpgizmirde-otluk-ve-makilik-alanda-yangin-8207-dhaphoto7.jpgizmirde-otluk-ve-makilik-alanda-yangin-8207-dhaphoto8.jpg