Cimilli İbo öldü mü? İbrahim Özer kimdir? Kaç yaşında, neden öldü?

Cimilli İbo öldü mü? İbrahim Özer kimdir? Kaç yaşında, neden öldü?
Geçtiğimiz sene koronavirüse yakalanan ve ardından yoğun bakıma kaldırılan daha sonrasında da böbrek yetmezliği hastalığı ile boğuşan Cimilli İbo olarak tanınan İbrahim Özer’den üzücü haber geldi. Peki, Cimilli İbo öldü mü?

Rizeli ünlü sanatçı Cimilli İbo lakablı İbrahim Özer sevenlerini kahretti. İbo, İstanbul’da tedavi gördüğü bir hastanede hayatını kaybetti.

49 yaşında olan sevilen sanatçı Cimilli İbo''nun cenazesinin yarın Rize İkizdere Cimil''de toprağa verileceği kaydedildi. Cimilli İbo, geçtiğimiz yıl koronavirüse yakalanmış ve günlerce yoğun bakımda kaldıktan sonra kendisine böbrek yetmezliği tanısı konmuştu.

Cimilli İbo Öldü Mü?

2020 yılın Eylül ayında yakalandığı koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırılan ve durumunun kötüleşmesinin ardından yoğun bakıma alınan Karadeniz müziğinin sevilen ismi İbrahim Özer hayranlarını korkutmuştu. 

Ancak Cimilli İbo, İstanbul''da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İbrahim Özer''in vefatı sevenlerini yasa boğdu.

cimilli ibo öldü mü

İbrahim Özer (Cimilli İbo) Kimdir?

12 Mayıs 1972 tarihinde Trabzon''da dünyaya gelen Cimilli İbo, Rizeli bir sanatçıdır. Cimilli İbo çocukluğundan beri türkü söylemeyi ve kemençe çalmayı sevdiği için devamlı evden kaçarak İstanbul ve İzmir''deki akrabalarının yanına gitmesinden dolayı liseyi yarıda bırakmıştır.

Cimilli İbo, renkli kişiliği ile kısa zamanda kendisini sevdirdi. İbo, "İnadım İnat" adlı dizinin oyuncu kadrosunda rol aldı.

Şu zamana kadar Sibelim, Cayır Cayır Yanayi, Kakara Kikiri,Şakacı, Oyna, Cimilli İbo ve Fıkralar, Konser Coşkusu, Hasretim Hepinize, Benida/ Esma Hala, Sevdalı, Cimil''linin Düzüne/ Ağla Yüreğim Ağla, Kemençe, Yalan Dünya Boş ve Sallama Çayı gibi albüm ve çalışmalara imzasını attı.