Çin'den sürpriz faiz kararı. Bu yıl ikinci kez faiz indirimine gitti

Çin'den sürpriz faiz kararı. Bu yıl ikinci kez faiz indirimine gitti
Çin Merkez Bankası'ndan sürpriz faiz kararı. Piyasa beklentilerinin aksine 10 baz puan faiz indirimine gidildi. Bu karar yatırımcıları şaşırttı.

Çin''de sürpriz faiz indirimi...Çin Merkez Bankası, piyasa beklentilerinin aksine faizleri 10 baz puan düşürdü. Bu yıl ikinci kez faiz indiren Çin''in ekonomik verileri de beklentilerin altında kaldı.

Dünya Gazetesi''nin haberine göre ekonomik veriler Çin''de imalat ve perakende sektörlerinde koronavirüs tedbirleri nedeniyle Temmuz''da beklenmedik şekilde yavaşlama kaydedildiğini gösterirken Çin Merkez Bankası (PBOC) kredi talebini canlandırmak için borçlanma faizini düşürerek yatırımcıları şaşırttı.

Merkez bankası, 400 milyar yuan (59.33 milyar dolar) fonlama sağladığı bir yıllık orta vadeli borç verme imkanı (MLF) faizini bazı finans kurumları için 10 baz puan düşürdü. Böylece MLF faizi yüzde 2.85''ten yüzde 2.75''e düştü.

Uzmanların neredeyse tamamı faizin sabit kalacağını tahmin ediyorlardı.

Sanayi üretimi Haziran''da yüzde 3.9 genişlemesinin ardından Temmuz''da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3.8 genişledi. Analistler sanayi üretiminin yüzde 4.6 genişleyeceğini öngörüyorlardı.

Perakende satışları yalnızca Haziran''da artıya dönerek yüzde 3.1 artmıştı. Temmuz''da ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.7 yükseldi. Analistlerin perakende satışlarının yüzde 5 artacağını tahmin ediyorlardı.

 

İlgili Haberler