Çin’in en ucuz elektrikli motoru Türkiye’de satışa çıkıyor! İşte fiyatı...

Çin’in en ucuz elektrikli motoru Türkiye’de satışa çıkıyor! İşte fiyatı...
Eğer şu sıralar ayağınızı yerden kesecek, az yakan bir araç arıyorsanız sizin için güzel bir haberimiz var. İşte konu ile ilgili tüm detaylar...

Bu fiyata inanamayacaksınız!

Artan otomobil fiyatları insanların farklı ulaşım araçlarına yönelmelerine zemin hazırladı. Bu ulaşım araçlarının başında da şüphesiz elektrikli motorlar geliyor. Genele baktığımızda elektrikli motorların, türevi araçlara nazaran hayli uygun fiyat etiketlerine sahip olduğunu söyleyebiliriz. İşin güzel yanı ise pek çok elektrikli motoru sürmek için ehliyet  bile gerekmemesi. Yani bisiklet sürer gibi aldığınız elektrikli motoru keyifle sürebilirsiniz.

Peki gelelim asıl konumuza. Yani Çin’den Türkiye’ye gelecek olan WUXI marka elektrikli motosiklete.

TeknolojiOku''dan alınan bilgilere göre, Oldukça şık bir görünüme sahip olan WUXI 01 dışarıdan bakıldığında normal bir motosikleti andırıyor. Fakat bu motosiklet, akaryakıt yerine elektrikle çalışıyor. Elbette söz konusu elektrikli bir araç olduğunda, menzil ve hız gibi kriterler önemli bir hal alıyor. Çünkü genel olarak elektrikli motorlarda, özellikle de fiyatı bu kadar uygun olan elektrikli motorlarda menzil hayli düşük oluyor.

Fakat WUXI uygun fiyatına rağmen yaklaşık olarak 80 km’lik bir menzile sahip. Elbette bu menzil üzerinde motordaki ağırlıktan tutun da hava ve yol şartlarına kadar pek çok unsurun etki nedeni olabileceğini unutmamak gerekiyor.

Üzerinde 2000W’lık bir batarya yer alan motor normal priz üzerinden 5 – 6 saatte tam şarja ulaşıyor.

Motorun maksimum hızı ise saatte 65 km. Yokuş performansı son derece tatminkar olan motorda hava soğutmalı fren sistemi kullanılmış.

Elbette şimdilik bu durumun bir iddiadan ibaret olduğunu da unutmamamız gerekiyor.

Türkiye fiyatı 2000 TL olarak belirlenen elektrikli motorun yakın zamanda satışa sunulacağı düşünülüyor. Fakat şimdilik satış kanalları hakkında net bir bilgi yok.

Fakat şu su götürmez bir gerçek. Eğer yakın zamanda az yakan bir araç almak istiyorsanız WUXI sizin için biçilmiş kaftan olabilir. Zira şu anda ülkemizde 2000 TL’ye scooter bile alınmıyor.