Çinlilerden müthiş buluş: Virüsü emip yok eden nano madde buldular!

Çinlilerden müthiş buluş: Virüsü emip yok eden nano madde buldular!
Çinli bilim insanları korona virüsü yüzde 99,9’a kadar emip yok edebilen bir malzeme geliştirdi. Söz konusu maddenin maske ve hava temizleyici yapımında kullanılabileceği öğrenildi.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ – ÖZEL HABER

Bilim insanları korona virüsle mücadele için ilaç ve aşı geliştirmek için çalışmalarını sürdürürken, virüsün ilk çıktığı yer olan Çin’de dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Çinli bilim insanları korona virüsü yüzde 95 ile yüzde 99 oranları arasında emebilen bir nano malzeme geliştirdiler.

Çin’de İngilizce yayın yapan Global Times gazetesinde yer alan habere göre, Çinli bilim insanları nano teknolojiyi kullanarak korona virüse karşı yeni bir silah geliştiriyor. Yapılan çalışmalarda geliştirilen nano malzemenin korona virüsü yüzde 95,6 ile yüzde 99,9 oranları arasında emebilen ve devre dışı bıraktığı belirtildi.

MASKE YAPIMINDA KULLANILABİLİR

Çinli bilim insanlarının geliştirdiği yeni malzemenin kullanım alanları da belli oldu. Reuters’in haberine göre, geliştirilen nano malzemenin yüz maskeleri ve hava temizleyicilerinin yapımında kullanılabileceği belirtiliyor. Korona virüsü emip yok edebilen malzemeyi geliştiren araştırma enstitüsü yeni teknolojinin bir an önce kullanılması için şirketlerle çalışmak istiyor.

KORONA VİRÜS CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR

Bilim insanları korona virüse çare aramaya devam ederken, salgın dünya çapında can almaya devam ediyor. Salgından şu ana kadar 723 bin 740 kişi hasta olurken, 34 bin 18 kişi hayatını kaybetti. Türkiye’de ise son açıklanan rakamlara göre hasta olanları sayısı 9217 olurken, 131 kişi hayatını kaybetti.