AKP-HDP arasında heyet krizi

AKP-HDP arasında heyet krizi
Pervİn Buldan’ın heyette yer alanların isimlerini açıklaması üzerine, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın “16 kişilik liste yayınlanıyor. Bunlar külliyen yalan ve uydurma” sözleri, üzerinde mutabakat sağlanamayan ihanet sürecini çıkmaza soktu.

Pervin Buldan’ın heyette yer alanların isimlerini açıklaması üzerine, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın “16 kişilik liste yayınlanıyor. Bunlar külliyen yalan ve uydurma” sözleri, üzerinde mutabakat sağlanamayan ihanet sürecini çıkmaza soktu. HDP, “Yalçın Akdoğan ile görüşmede isimler gündeme gelmedi” dedi. HDP’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Grup Başkanvekilimiz Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekilimiz Sırrı Süreyya Önder’den oluşan Heyetimiz çözüm sürecine yönelik yürütülen temaslar kapsamında Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile TBMM’de bir görüşme gerçekleştirmiştir. Heyetimiz görüşmede, İzleme Heyeti’nin bir an önce oluşturulması gerektiği görüşünü ve önerisini hükümet tarafına iletmiştir.  Ancak görüşmede, basında iddia edildiği gibi isimler gündeme gelmemiştir.” Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, önceki gece geç saatlerde HDP’li Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder ile bir araya gelmiş, görüşmede varılan mutabakatla 16 kişilik izleme heyeti kurulmasına karar verilmişti. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile Ceylan Bağrıyanık’tan oluşan heyet de dün Kandil’e gitti.

 Bol keseden vekillik
Öte yandan baraj sorunu yaşayan HDP, kapı kapı dolaşıp bol keseden vekillik dağıtmaya başladı. Milletvekilli adaylarının  Kandil ve İmralı’daki Bebek Katili Öcalan’ın  belirlemesi beklenen HDP’de, eş Başkan  Demirtaş, önce gün de Alevilerin kapısını çaldı.  Hacı Bektaş Veli Dergâhı Postnişini Veliyettin Hürrem Ulusoy’la görüşen Demirtaş, vekil adaylığı için isim istedi. Görüşmeye katılan isimler arasında bulunan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derneği Başkanı Ercan Geçmez’e, adaylık teklifi götürdüğünü açıkladı.