Corona virüs spor organizasyonlarını vurdu

Corona virüs spor organizasyonlarını vurdu
Corona virüs salgını nedeniyle İspanya La Liga maçları askıya alınırken, basketbolda ise Euroleague müsabakaları geçici olarak askıya alındı.

Çin’den dünyaya yayılan ve 4 binin üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine neden olan corona virüs salgını spor dünyasını tehdit ediyor. İspanya’da La Liga maçları askıya alınırken basketbolda Avrupa’nın en önemli organizasyonları olan Euroleague ve ULEB Avrupa Kupası maçları geçici olarak askıya alındı.

LA LIGA ASKIYA ALINDI

İspanya'da La Liga yönetimi, futbolda 1. ve 2. Lig karşılaşmalarını yeni tip koronavirüs nedeniyle askıya aldı. Öte yandan Portekiz Futbol Federasyonu da, tüm liglerin askıya alındığını açıkladı.

REAL MADRID’İN OYUNCUSUNDA CORONA VİRÜS ÇIKTI

Real Madrid Basketbol Takımı'ndan bir oyuncunun koronavirüs testi pozitif çıktı. Oyuncunun ismi kamuoyuyla paylaşılmazken, tüm takım karantina altına alındı.

Dünyada gerçekleşen koronavirüs salgını sonrası spor dünyasından bir çok isim virüsten etkilenirken son haber Real Madrid Basketbol takımından geldi. Takımdan bir oyuncunun koronavirüs testi pozitif çıkarken, oyuncunun ismiyle alakalı bir bilgilendirme yapılmadı. Tüm takım bu olay üzerine karantina altına alınırken aynı tesisi kullanan basketbol ve futbol takımları da karantina altına alındı.

EUROLEAGUE ASKIYA ALINDI

Basketbolda THY Avrupa Ligi ve ULEB Avrupa Kupası karşılaşmaları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçici olarak askıya alındı.

Koronavirüs, birçok spor organizasyonunda olduğu gibi Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'nun mücadele ettiği THY Avrupa Ligi ile TOFAŞ'ın yoluna devam ettiği ULEB Avrupa Kupası'nın programını da sekteye uğrattı.

Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada, Dünya Sağlık Örgütünün Kovid-19'u "küresel salgın" ilan etmesi sonrası alınan tedbirler gereği iki turnuvaya da bir süre ara verileceği belirtildi.

ANADOLU EFES’TEN AÇIKLAMA

Anadolu Efes Kulübü, THY Avrupa Ligi'nde maçların askıya alınmasından sonra, bu ligde oynanacak iç saha karşılaşmaları için bilet alan taraftaların ücretlerinin geri iade edileceğini duyurdu.

Lacivert-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Avrupa Ligi yönetiminin sezonu askıya aldığı hatırlatılarak, "Kulübümüz için de halkımızın ve oyuncularımızın sağlığı, tüm sonuçların ve başarıların önündedir. THY Avrupa Ligi maçlarımız için resmi biletleme partnerimiz Biletix'ten tekil maç bileti veya paket bilet satın alan taraftarlarımızın bilet ücretleri, bilet alımı yaptıkları ödeme yöntemi üzerinden 10 iş günü içerisinde kendilerine iade edilecektir." ifadeleri kullanıldı.