Cumhur İttifakı'nın uykularını bu işbirliği kaçırıyor: Yeniçağ manşete taşıdı

Cumhur İttifakı'nın uykularını bu işbirliği kaçırıyor: Yeniçağ manşete taşıdı
Kurumsal ve fikri farklılıklarına rağmen 6 partinin tek adam sistemini değiştirmek için bir araya gelmesinin Cumhur İttifakı ortaklarının canını çok sıktığını söyleyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Biz ne zaman buluşsak, iktidar cephesinden birileri hoplayıveriyor" dedi

TÜRKİYE''NİN GELECEĞİ İÇİN

Başlattıkları iş birliğinin iktidarın rahatını kaçırdığını belirten Akşener şöyle konuştu: Onlar masanın şekliyle, altıyla, üstüyle, örtüsüyle, bacaklarıyla uğraşıyor; biz, Türkiye''nin geleceğini, milletimizin ihtiyaçlarını konuşuyoruz. İstedikleri kadar hoplasınlar. İstedikleri kadar tepinsinler. Bizim için hava hoş.

TEK ADAM SİSTEMİ BİTECEK

Biz asıl mesele sistemdir dedikçe, onlar ısrarla aynı soruyu soruyor; "Adayınız kim?" diyorlar. Oysa bizim itirazımız, tam da buna zaten. Sorun, bu kafa yapısının ta kendisi. Biz, yeni bir "tek adam" belirlemek için bir araya gelmedik. Biz, Türkiye''yi, bu ucube sistemden kurtarmak için bir araya geldik.

ADAYIN İSMİ ÖNEMLİ DEĞİL

Hedefimiz; kim başa gelirse gelsin, işleyen bir sistem kurmaktır. Bu tartışma; "Kim aday olacak?" tartışmasından çok daha önemli, çok daha ileri görüşlü bir tartışmadır. Biz, 6 parti olarak, Türkiye''nin işte bu hayati ihtiyacını görüyoruz. O nedenle de, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem diyoruz.

İşte Yeniçağ Gazetesi''nin birinci sayfası:

İlgili Haberler