“Cumhurbaşkanı bizi terörist ilan etti”

“Cumhurbaşkanı bizi terörist ilan etti”
Ekrem İmamoğlu ile bir semt pazarı esnafı arasında geçen diyalog, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Esnaf, Cumhurbaşkanı’nın kendilerini terörist ilan ettiğini dile getirerek,“Bu bayrağın altında yaşıyoruz. Bize bu muameleyi yapmayın” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’nin desteklediği CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, esnaf ve vatandaşlara yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. İmamoğlu’nu görünce, tanzim satışları hakkında konuşan bir pazar esnafı, “Devlet şimdi bütün işi bıraktı esnaflarla uğraşıyor, patatesle, soğanla uğraşıyor. Her şey bitti bunlarla mı kurtaracağız memleketi. Şu patatesi inan 3,50 liraya alıyorum, bana 3,75, 4 lira maliyeti var. Ben bunu kaç liraya satacağım. Yazık değil mi bize.” diye feryat etti.

“BİZE VERİN BİZ SATALIM 2 LİRAYA”

Erdoğan’ın bazı sözlerinde esnafa yönelik sözlerine de tepki gösteren esnaf, “Kalkıyorsun, bizi terörist ilan ediyorsun. Biz sabah 5'te kalkıp akşama kadar mücadele veren vatandaşlarız. Bu bayrağın altında yaşıyoruz. Bize bu muameleyi yapmayın” ifadelerini kullandı. Devletin kendilerinden aldığı vergi nedeniyle de fiyatların yükseldiğini savunan esnaf konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Kardeşim sen benden alıyorsan vergimi çatır çatır o zaman ne yapacaksın? Elinde mal da varsa bize de ki; ‘Kardeşim size bu patates 2 lira. Sen benim adıma 2 liraya sat.’ Ben satmazsam o zaman istediğin uygulamayı yap.”

İlgili Haberler