Cumhurbaşkanı danışmanı Yasin Aktay'dan operasyon açıklaması

Cumhurbaşkanı danışmanı Yasin Aktay'dan operasyon açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Yasin Aktay, "Türkiye’nin sıcak operasyon bölgesine rejimin girmeye kalkışması çatışma riski doğurur" açıklaması yaptı.

Sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Yasin Aktay, şu ifadeleri kullandı:

- Suriye Ordusunun PYD ile anlaşması Türkiye’nin teröre karşı başlattığı operasyonu durdurmayacaktır. Türkiye bu operasyona bir gecede karar vermiş değildir.

- Yıllardır Türkiye’ye karşı tehdit üreten oluşumun tam Türkiye operasyon yaptığı esnada rejimle anlaşması, bu tehdidin bizzat rejim tarafından da desteklendiğini gösterir. Türkiye bu esnada bu tür basit oyunlara kanıp kendini savunma hakkından kaynaklanan operasyonu durdurmaz.

- Türkiye’nin sıcak operasyon bölgesine rejimin terör örgütünü korur gibi girmeye kalkışması çatışma riski doğurur. Bu durum Türkiye'nin şu anki operasyon bölgesi için söz konusudur.

- Münbiç’te ise durum farklı. Orada hala ABD’nin kontrolü var orada rejimin kontrolü zaten kaybolmuş durumda. Suriye rejimi Münbiç'e tekrar PYD ile değil ancak ABD ile anlaşarak veya çatışarak girebilir. Bunu göze alabilir mi? Göreceğiz.