Cumhurbaşkanı Erdoğan artık meydanları dolduramıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan artık meydanları dolduramıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçim mitingleri geçmiş yılara göre oldukça sönük geçiyor. Erzurum mitinginin canlı yayına yansıyan görüntülerinde meydanlar dolu gibi gösterilse de gerçeğin çok farklı olduğu ortaya çıktı.

İlker YAĞMUR/YENİÇAĞ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Yerel seçimlerine yönelik mitinglerine hız verdi. Erdoğan 25 Ocak 2019’da aday tanıtım toplantısı için geldiği Erzurum’da, 34 gün sonra bu kez miting düzenledi. Dün (28 Şubat Perşembe) Erzurum’da, Recep Tayyip Erdoğan’ı dinleyen kişilerin sayısının, geçmişte düzenlenen mitinglere göre oldukça az olduğu gözlendi.

“HÜKÜMET MEDYASI KALABALIK GÖSTERİYOR”

Erdoğan’ın konuşması sırasında çekilen ve sosyal medyada yayımlanan bir video gerçeği gözler önüne serdi. Hükümet medyasının, jimmy jib kamera teknolojisi ve özel lenslerle, miting alanını çok kalabalıkmış gibi gösterdiği sosyal medyada gezinen görüntülerle ortaya çıktı. Erdoğan’ın konuşması sırasında, sadece sahnenin önünde kalabalık bir grubu olduğu, arka tarafların ise bomboş olduğu dikkatlerden kaçmadı.