Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapıları açınca telefon üstüne telefon gelmeye başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapıları açınca telefon üstüne telefon gelmeye başladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki STK temsilcileri ile bir araya geldiği programda konuştu. Erdoğan, "Kapıları açınca telefon telefon üstüne gelmeye başladı kapıları kapatmak için, bitti o iş artık kapılar açılmıştır." dedi.

Ankara'da STK temsilcileri buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sınır kapılarının açılarak sığınmacıların Avrupa'ya geçişini engellememe kararı ile ilgili, "Kapıları açınca telefon üstüne telefon gelmeye başladı kapıları kapatmak için, bitti o iş, artık kapılar açılmıştır. Batı ülkelerini uyarmıştık, bizi hafife aldılar" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Türkiye'nin Suriye sınırlarında özellikle İdlib'de verdiği tarihi mücadele verdiğiniz destek için her birinize teşekkür ediyorum.

Buradaki STK'lara baktığımızda milletimizin her kesimini temsil ettiğini görüyorum. Türkiye'nin en büyük gücü işte bu birliği beraberliği ve kardeşliğidir. Bizler bir duvarın tuğlaları gibi birbirimize kenetlendiğimiz sürece bu ülkenin sırtını yere götürecek bir güç yoktur. Türkiye'nin en büyük gücü, birliği, beraberliği, kardeşliği ve dayanışmasıdır.

Ülkemizi terör örgütleriyle kuşatma, şehirlerimize gözünü diken rejimlerle tehdit etme, ekonomik tuzaklarla tökezletme peşinde olanlara fırsat vermeyeceğiz.

"TELEFON ÜSTÜNE TELEFON GELDİ, 'BİTTİ O İŞ' DEDİM"

Aylar önce ben bir açıklama yaptım. "Eğer Batı bir yük paylaşımına girmezse, kapıları açarız" dedim. Ama bunlar bu işi hafife aldılar, 'herhalde blöf yapıyor' dediler. Kapıları açınca telefon telefon üstüne gelmeye başladı: "Kapıları kapatın" dedik, bitti o iş. Artık kapılar açılmıştır. Şu anda sizler bu yükten nasibinizi alacaksınız. Dün itibariyle rakam iyi manada yükseldi ve yükselmeye devam ediyor. Şimdi yine telefonlar; bu akşam Bulgaristan Başbakanı ile bir araya geleceğiz ve aynı zamanda Merkel ile telefon görüşmemiz olacak.

."BAŞARAMAYACAKLAR"

15 Temmuz'da başaramadıklarını Suriye üzerinden hayata geçirmeye çalışanları bir kez daha hayal kırıklığına uğratmakta kararlıyız. Ne dedik? Başaramayacaksınız. Bin yıldır yürüdüğümüz bu yoldan bizi geri döndüremeyeceksiniz.

BUNLAR BU BEDELİ ÖDEYECEKLER!

Evet değerli arkadaşlar şu ana kadar 135 tank 22 zırhlı araç, 45 top, 44 çok namlulu roketatar. 5 hava savunma rampası, 12 tanksavar, 29 uçaksavar 1 İHA, 8 helikopter, 7 mühimmat rampası, 24 zırhlı araç, 9 muhimmat deposu, 2 uçak dün sabah, 2 füze rampası ve bu arada son rakam 2557 rejim askeri etkisiz ve imha edilmiş durumda. Bunlar bu bedeli ödeyecekler.

Dün akşam şehidimizin evindeydik. Kardeşi görevime devam edeyim diyor. İşte bu millet böyle. Bu kadar saldırıya rağmen ayakta kalabilecek dünya üzerinde başka bir millet yoktur. Milletimizin ortaya koyduğu kararlılık artarak sürüyor. Kahraman askerlerimiz terörle ve rejimin zalim unsurlarıyla mücadele ediyor.