Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da tarihi Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi'nin açılışında açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yenilenme çalışması tamamlanan İstanbul’da tarihi Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi’nin açılışın töreninde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Türk sineması deyince akla Yeşilçam gelir. Atlas Sineması da adı Yeşilçam''da çekilen filmlerle bir devrin sembolü olan ve hepimizin gönlünde taht kuran ustalarla özdeşleşmiş bir mekandır.

1948 yılından beri İstanbullulara hizmet veren Atlas Sineması''nı aslına uygun şekilde her şeyiyle yeniledik. Artık bu sinemada gala ve prömiyer gösterimleri dahil sinema sanatının en nadide eserleri seyircisiyle buluşabilecek.

"TURİZMDE PATLAMA YAŞIYORUZ"

Seyahat kısıtlamalarını kaldıran veya hafifleten her yerde, ülkemize yönelik rezervasyonlarda adeta patlama yaşanıyor. Yıldızı giderek parlayan ülke olduğumuzun en önemli göstergesi, misafir ettiğimiz yabancı turist sayısının 52 milyonu bulmuş olmasıdır.

Salgın şartlarına rağmen sadece bu yıl 350 bin yolcu taşıyan 200 kruvaziyer gemisi, Galataport''a demirlemek için rezervasyon yaptırmıştır. İnşallah nisan ayından itibaren Galataport''un faaliyete geçmesini bekliyoruz.

Galataport, 25 milyon ziyaretçi, 7 milyon turist ve 1,5 milyon gemi yolcusu potansiyeliyle dünya çapında bir projedir.