Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trenden inenler bir daha binemeyecekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trenden inenler bir daha binemeyecekler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erdoğan “Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular, ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerde aday gösterilmediği için istifa eden belediye başkanlarına tepki gösterdi. Ordu’da gerçekleşen aday tanıtım toplantısında konuşan Erdoğan “Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular, ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler" şeklinde konuştu.

Erdoğan, istifa eden Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz ilgili ise

“Ordu'da bir şeylere müdahale edildiyse sebeplerini anlıyor olmalısınız. Bu seçimde bizler Ordu'da adeta yeniden bir dirilişi ortaya koymak istiyoruz. Birçok şeyler oldu heyelanlar vs. Hükümetimiz anında orada oldu. Bizler 21,5 kat trilyon Ordu'ya yatırım yaptık. Her türlü destekleri verdik” dedi.

Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Siyasetin bir hasbiliği vardır. Hem de hesabiliği vardır. Hasbilik işte ideal olanıdır. Hesabilik, menfaat çetelerinin hakim olduğu yerdir. Ne çektiysek hesabi olanlardan çektik. Ve onlar hep gölgelediler, hep lekelediler ve onlarla da yol yürüyemedik. Onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar, yolda bıraktılar. Kimler olabileceğini biliyorsunuz. Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular, ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler. Onun için benim istediğim niye yok? Ne olur bu tür şeyler olmasın.

- Dağları delerek Ferhat'a ulaştık, dağları delerek Şirin'e ulaştık. Ferhat'la Şirin'i buluşturduk. Biz buyuz. Hiçbir iktidar Karadeniz'in dağlarını delerek bu tür şeyler yapabildi mi? Buralarda ne kazalar, ne ölümler yaşadık.

-Seçim sonucu üzerine gölge düşürmeye çalışanların kime hizmet ettiğini biliyoruz. (İzleyicilerin tezahüratları üzerine) Bu şarkı bana cezaevine girişimi hatırlatıyor.

-Afrin'de şehitlerimiz oldu. (Zeytin Dalı Harekâtı'nın yıldönümü) Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimiz oldu eyvallah ama biliyoruz ki bizim dinimizde şehadetin durumu çok farklı…

Biz onlarla Afrin'de bütün terör örgütlerini gömdük, tünellere gömdük. Aynı şekilde Cerablus'ta El Bab'da Gabar'da, Tendürek'te gömdük ve bugünlere geldik. Şehitlerimiz oldu eyvallah. Ama biz biliyoruz ki bizim dinimizde şehadetin durumu çok farklı. "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridiler ancak siz bilemezsiniz."

-Bizi bölemeyeceksiniz, bizi parçalayamacaksınız. Topraklarımıza göz dikenlerin gözlerini çıkaracağımızı bilsinler.

-Milletle inatlaşmadık. Siz isteyeceksiniz biz hedefe yüreyeceğiz. Biz gerekirse canımız pahasına bu yolda yürüyeceğiz. Yeter ki milletimiz bizimle olsun.

--Şu ana kadar önümüze konan bütün adayları, gerek MİT gerek emniyet istihbarat, tepeden tırnağa hepsini inceledik.

İlgili Haberler