Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Lirası'nı yedirmeyeceğiz. Dolar: 15,50, Euro: 17,57

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Lirası'nı yedirmeyeceğiz. Dolar: 15,50, Euro: 17,57
Asgari ücreti açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan dikkat çeken açıklamalarda bulunarak, "Türk Lirası'nın yedirmeyeceğiz" dedi. Dolar ise 15 TL'yi aştı.

Erdoğan açıklamasında “Devletin güçlü olması noktasında taraflar olarak bizim sırtımızı dayadığımız 2 önemli unsurdur. Türkiye büyüdükçe çalışanlarımız hakkettiği payı alacaktır. Kimse ne işveren ne de işçi üzerinden spekülasyona girmemeli. Bunların istismarını yapmamalı. Bizim paramız bellidir, o da Türk lirasıdır ve biz Türk lirasını yedirmeyeceğiz." İfadelerini kullandı.

Oysa, bugün itibariyle Dolar 15 TL’yi aşarak rekor üstüne rekor kırdı. Merkez Bankası kararı öncesi yükselmeye başlayan dolar 15, 50 seviyelerine çıkarken Euro ise 17 seviyelerine çıkarak 18 TL’ye yaklaştı.

2021 yılında dünya genelinde dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi olan TL rakipleriyle farkı giderek açıyor. Türk Lirası, bu yıl Amerikan Doları karşısında yüzde 30''dan fazla değer kaybetti.

Döviz kurundaki diğer para birimlerine bakıldığında, Suriye Türk Lirası ve Pakistan Rupisi’nin bile Türk Lirası karşısında değer kazandığı görüldü.

Makedonya Dinarı yüzde 5,58, Katar Riyali ise 4,93''ken, Fas Dirhemi yüzde 5,19 oranında değerlendi. 

Son bir yılda TL, en fazla değer kaybını Çin yuanı karşısında yaşadı. Dolar/TL bir yılda yüzde 86,3 oranında artarken, Yuan/TL kurundaki artış yüzde 92,2 oldu.

TL’nin diğer ülke para birimleri karşısındaki değer kaybı:

 

İlgili Haberler