Erdoğan'dan kritik açıklamalar

Erdoğan'dan kritik açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde “Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması” programında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde “Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması” programında açıklamalarda bulundu. 

Memur-Sen''in kurucu genel başkanı Mehmet Akif İnan''ı rahmetle yad eden Erdoğan," Memur-Sen kamu görevlilerimizin haklarını savunmanın yanında, ülkemizde ve tüm dünyada hakkın, adaletin ve özgürlüklerin gür sesi oluyor. İdeolojik sendikacılıkla arasına mesafe koyan Memur-Sen darbe ve vesayere dönük tüm teşebbüsler karşısında dik bir duruş sergilemiştir." şeklinde konuştu. 

CHP''Yİ HEDEF ALDI

Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında, "Bay Kemal tehdit ediyor. Öğretmenleri, subayları, memurları sıradan tehdit ediyor. Ama bilmiyor ki benim memur kardeşlerim bunlara pabucu bırakmayacak. Kardeşlerim tüm bunlar ve fazlası daha 20 yıl öncesine kadar ülkemizin gerçekleriydi." dedi. 

"EKONOMİNİN KİTABINI YAZDIK"

"Dün Çanakkale''deydik" Erdoğan,  "18 Mart Köprüsü''nün son tabliyesinin vidalarını sıktık. Karadan karaya 4200 metre uzunluğundaki devasa köprüyü 18 Mart''a ulaşmadan açılışını yapacağız. 6 dakikada karşıdan karşıya geçeceğiz. Bu parayı nereden buldunuz? 2 milyar 400 milyon avroya çıkmış olan köprü. Yap işlet devretle. Bu köprü 12 yıl sonra devlete millete kalacak. Bunların kafası basmaz buna. Türk firmaları ve Kore işbirliğiyle yaptık. Burada 5 bin kişi çalışıyor. Millet aç diyor. Yahu 5 bin kişi burada çalışıyor. Bu mesele ekonomide kafanız nasıl çalışıyor buna bakıyor. Biz ekonominin kitabını yazdık yazmaya devam ediyoruz.

İlk seçimi kazandığımda ABD seyahati yaptım Bush''a dedim ki "Biz terörle mücadele ediyoruz, siz bize insansız hava aracı verecektiniz vermiyorsunuz" Dışişleri Bakanı Rice''ı çağırdı "İnsansız hava aracı Türkiye''ye vermiyormuşsunuz" dedi. Doğrudur yanıtını alınca "O zaman vereceksiniz" dedi. Aldık ama 38 saat süre ile. Bu bizi ev sahibi yaptı. Allah rahmet etsin Özdemir Bey buradan ilham alarak Bayraktar araçlarını üretmeye başladı. Savunma sanayimiz biz geldiğimiz yüzde 20 yerliydi. Şimdi yüzde 80 yerli." şeklinde açıklamalarda bulundu. 

"SAVUNMA SANAYİMİZİ DEVLER LİGİNE ÇIKARDIK"

Şu anda İHA''larımız SİHA''larımız ve AKINCI''larımızın olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Cudi''de Gabar''da Tendürek''te teröristleri yok ediyorsak işte bunlarla yok ediyoruz. Hem içerde hem sınırımızın dışında. Savunma Sanayimizi bizi kendilerine mecbur bırakmak isteyen küresel gruplara rağmen devler ligine çıkardık. Ülkemize çağ arttırdık. 10''a katlayan başarılara imza attık. Bu kutlu yürüyüşü çok daha kararlı şekilde sürdüreceğiz. Türkiye''nin son yıllarına baktığımızda bizim dünyamızda sadece sadece muhabbet kardeşlik var.

Biz 84 milyonun birliği için uğraşırken karşıdakiler vatandaşlarımızı kamplaştırmaya çalışıyor. Ülkemiz ve milletimiz için vizyonları yok. Sıra yalana geldiğinde sınır tanımıyorlar. Yabancılarıyla yancılarıyla birlikte milli kalkınma projelerimizi engellemeye çalışmaktan şehit yakınlarına hareketler yağdırmaya kadar her türlü rezilliği sergiliyorlar.  Dün 27 mayısa giden yolu yalanla döşeyenler bugün de aynısını yapmak için devam ediyorlar." diye açıkladı. 

"CESARET YÜREK İŞİDİR"

Erdoğan, "Öyle omurgasız yapıyorlar ki biz hicap duyuyoruz. Mesela seçim döneminde meydanlarda namus sözü diyerek ne taahhüdü etmişlerse belediyelerde tam tersini yaptılar. En büyük personel kıyımına imza atarak çiğnediler. Bu zihniyet nasıl bir ülke hedeflediğini göstermiştir. Artık şu gerçekleri hepimiz görüyoruz. Bunların hayalindeki Türkiye tek parti dönemindeki gibi bir ülkedir. Ekonomisi IMF komiserleriyle yönetilen Türkiye''dir bunların hayalindeki. Bunların tek vaadi eski Türkiye''yi yeniden hortlatmaktır. Milletimizi bu zihniyetin insafına bırakmayacağız.

Sendikal hareketler cesaret yürek işidir. Ülkeye hizmet için yapılırsa anlamlıdır. Sadece Türkiye sözü verenlerin kamu görevlilerine de herhangi bir hayrı olmaz. Ne kadar saklamaya çalışsalar da milletimiz de biliyor. Memurları tehdit edenlerle güçlü Türkiye inşa edilemez. Bugüne kadar sabit ücretle çalışan kardeşlerimizi enflasyona ezdirmedik." dedi. 

"3600 EK GÖSTERGE" 

Erdoğan açıklamasında, "Memurlarımızın tüm taleplerini dikkate aldık. Kamu görevlilerimizi anayasal güvenceye biz soktuk. 280 bin sözleşmeli personeli kadroya geçirdik. Kılık kıyafet yasakları kaldırdık. İnanç özgürlüğü getirdik. Kamu görevlilerimizi ek gelir sağladık. Emekli kamu görevlilerine bayram ikramiyelerine kadar pek çok destek verdik.

3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Memur-Sen''in gayretinin şahidiyiz. Bunu sahiplenmeye çalışan CHP gibi fırsatçılar olduğunu görüyoruz. Bundan sonra Memur-Sen''le işbirliği halinde kamu görevlilerimizin durumlarını iyileştirmeye devam edeceğiz. Sizlerin aracılığıyla Türkiye''de ne mafyaya ne de mafya siyasetine yer vardır. tehdit dilini öznesi haline getirenlerin bu ülkenin polisini öğretmenini rahatsız etmesine izin vermeyiz. Kimse biz bu makamdayken sizin kılınıza dokunamaz." ifadelerini kullandı.